Başlangıç motoru olarak Cruiser/Chopper başlamak mantikli mi?

TheMeliodas

Hectopat
Yer
İstanbul'da küçük bir yer
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Merhaba Technopat kullanıcıları. Kısa bir zamanda motor almayı düşünüyorum ve aklımda 3-4 tane almak istediğim motor var fakat hangisini alacağım konusunda kararsızım. Musatti markası yeni olduğundan ve çok fazla titreşim sorunu olduğundan çok geri planımda kalıyor fakat tarzı ve istediğim dizayn tam olarak o Musatti şeklinde.

Açıkçası Chopper olarak aklımda bunlar var fakat çok git geller ile kafam karıştı en sonunda bunlardan vazgeçip bir R25 almayı düşünmekteyim (linklere takılmayın sadece elimin altında açık oldukları için hızlıca isim yazmak yerine link attım.). İlk motorum olacak, sizlerden şey tavsiyesi beklemiyorum başlangıç olarak yok scooter yok 2. el al demenizi, yorumlarınızı buna göre yaparsanız sevinirim. Sizce aralarından performans olarak uzun ömürlü hangisi?

Hocam ben de bugün bayiden Daytona 250V aldım, hikayem seninkine benzer ben de başlangıç motoru olarak satın aldım ve ben motor kullanmak hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Zamanla öğrenilir fakat benim anladığım kadarıyla benim motoru satın aldığım bütçeyle alınabilecek en iyi chopper sanırsam Daytona 250V

Hem bu adamlar 2007-9 arası bir tarihten itibaren Türkiye'de ürün pazarlıyorlar hem de çok rahat bayisini, bayi servisini bulup desteğini alabiliyorsun. Parça sıkıntısı ile uğraşanını da görmedim.

Bu fiyatlara çıkıyorsanız Royal Enfield Hunter 350 öneririm. R25'i falan geçin. Düşünülecek motor değil racing tipli olanlar rahatlık açısından.

Motor çok güzel fakat istediğim şekilde değil biraz ince uzun bir motor ayrıca tutamaçları çok yukarıda.
Bu fiyatlara çıkıyorsanız Royal Enfield Hunter 350 öneririm. R25'i falan geçin. Düşünülecek motor değil racing tipli olanlar rahatlık açısından.
Biraz araştırmalarım sonucunda, bu motorun rahat konforu üzerine çok yorum yapmışlar. Fakat Hint menşeili bir motor almak gibi bir düşüncem yok (tamamen kişisel). Titreşim konusundan da gayet minimalize edilmiş bir motormuş; sallantıların çok az olduğu söylüyor çoğu kullanıcı. Gayet güzel duruyor fakat dediğim gibi, pek Hint malı motor alma taraftarı değilim. Ömür ne kadar olur konusunda pişmanlık yaşamak istemiyorum; uzun ömürlü bir motor almak, bir süre motor masrafı yapmak istemiyorum. O yüzden, çok zorda kalmazsam bu tavsiyenizi sadece takip ettiklerime ekleyeceğim.

R25 de başlangıç motoru fakat @Görkem Umut dediği gibi oturuşu vs. Biraz daha farklıdır. Benim tavsiyem çevrenizde r25 i olan biri varsa almadan evvel bir bakın sürün veya bayide test motoru varsa deneyin rahat edecekseniz alın çünkü cruiser ile supersport iki apayrı dünya. Cruiser olarak da o bütçede kaliteli markalar yok. Genelde regal falan var diye biliyorum onlar da çin malı. Hyosung gv250 modeli olması lazım kalitelidir. Ama hyosung servisi ülkemizde nadir var. Gerçi royal enfield da aynı şekilde. Honda cl250 tam bir cruiser olmasa da o tarza en yakın ve bilinen servis sorunu olmayan kaliteli seçenek. Bende o modeli sürdüm şahsen rahat bir motor.

Ben ilk kez galeri gezdiğimde istisnasız bütün bayiler bana chopper tarzı motorların ağırlığından ve trafikte rahat hareket edememe sorununu söyleyerek tavsiye etmediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…