Başlangıç motoru ve ekipman önerisi

157134

Kilopat
Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
1.636
Makaleler
3
Çözümler
5
16 yaşımı doldurunca A1 ehliyet almayı düşünüyorum. Bu yüzden şimdiden araştırmaya başladım ama fiyatlar pahalı geldi. Bu yüzden sizden varsa düşük fiyatlı motor ve ekipman önerisi istiyorum. Bütçem 15 bin TL veya 20 bin TL arası değişebilir. Yardımlarınız için teşekkürler.
 

O paraya çok rahat CBR 125 + ekipman alabilirsin.
 
O paraya çok rahat CBR 125 + ekipman alabilirsin.
2. elden baktığım da motorlar pahalıydı, düşük fiyatlılarda ise genellikle sorun vardı. Bu arada bu kilometre nasıl değerlendiriliyor? Araba kilometresi ile karşılaştırınca hangi değere denk geliyor?
 
Başlangıç için 2. el 125'lik motorlara bakabilirsin. Ucuz parçaları olan CBR 125 veya KTM Duke 125 öneririm. YZF 125 ne kadar başlangıç motoru olsa da başlangıç için uygun değildir, parçaları pahalı hem. Ekipmanı full set çek, ekipman markaları hakkında bilgim yok.
 
Son düzenleme:

Bence 40.000 üzeri CBR 125'ler biraz daha kazalı oluyor baktımlarımda genelde.
 
Motosiklet için ekspertiz gibi seçenekler var mı? Malatya'da yaşıyorum, bu civarlardaysanız iyi bir usta biliyor musunuz?
 
Nasıl bir tarz arıyorsun, ona göre yardımcı olabilirim ama sana şimdi tavsiye vereceğim yine önce bir scooter alabilirsin Yamaha Cygnus RS kullandım 125'lik çok iyi motor, alışmana çok faydası dokunur.
 

Kesinlikle CBR125R alma! Grenajsız ve parçası ucuz olan bir motor almanı öneririm.
 
Motosiklet için ekspertiz gibi seçenekler var mı? Malatya'da yaşıyorum, bu civarlardaysanız iyi bir usta biliyor musunuz?

Bence onlardan önce ehliyet almak için motor sürme alıştırması yapmanı öneririm. Ehliyet aldıktan sonra gerisi kolay zaten.
 
İyi geceler kardeşim. Commuter tarzında bir motor ile başlamanı tavsiye ederim. Örnek olarak Yamaha YBR, Honda CBF, Pulsar vb. Kuryeci motoru, tipsiz vs. gibi saçma sapan söylemler olabilir ama sakın aldırış etme. Söz konusu olan şey senin hayatın!

10.000 km civarı böyle bir motor ile yol yaptıktan sonra motosiklet kullanmaya devam edip etmeyeceğine, nasıl bir motorla devam etmek isteyeceğine daha rahat karar vereceksin.

Yamaha, Honda, Bajaj bir motosiklet aldığında ikinci el piyasası daha hareketli olacağı için motorunu büyütmek istediğinde satışını daha kolay yapacaksın. Özellikle Bajaj'ın yedek parça fiyatları uygun olacaktır. İlk motorun olacağı için küçük hasarların oluşacaktır. Bu sayede masrafını azaltabilirsin.

Unutma iki çeşit motorcu vardır;

"Biri yeni kaza yapmış olan diğeri kaza yapacak olan."

Dolayısıyla ekipmanlarını paranın yettiği ölçüde güvenilir al. Öreneğin kask olarak minimum LS2. Bunun altında fiyatı olan kasklar sadece köpük. Mübalağa etmiyorum.

Eldiven, mont ve dizlik olmazsa olmaz. Eldiven ve montunu denemeden sakın alma. Üstüne nasıl oturduğu çok önemli. Fiyatı düşük ürünler ile yüksek ürünleri mağazalarda dene farkını gör.

Aldığım motor ne olursa olsun kesinlikle ama kesinlikle lastiğine önem ver. Alacağın birçok sıfır motosikletin lastikleri ölümcüldür. Bu da abartılı bir söylem değildir. Aldığın motor sıfır bile olsa gerekiyorsa lastiğine bütçe ayırmalısın.

Altın Elbiseli Adamın videolarını izlemeni tavsiye ederim.

Motosiklet kullanmak hayatımdaki en ciddi ve en keyifli tecrübelerden biri. Bu işi ne kadar ciddiye alırsan o kadar daha fazla keyif alacaksın.

Şimdiden tekerin düz bassın. Motorunu her zaman umuda sürmen dileğiyle... Sevgilerle...


*Lütfen beni bir abin olarak gör ve tabvsiyelerimi ciddiye al.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…