Başlangıç seviyesi için hosting tavsiyesi

CemDgrmnci

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,
Kendim için başlangıç düzeyinde bir website kurma isteğim var. Biraz araştırma yaptım, istediğim site domaini .com uzantılı olmasını istiyorum. Birkaç siteye baktım fiyatı pek önemli değil ama başlangıç için olupta 40 50 lira vermem mantıken, maksimum 10-15 civarı verilebilir. Önerilere açığım birden fazla site öneriside alabilirim. Kullanım amacım tam olarak belirlemiş olmasamda, herhangi bir konu hakkında araştırma yaptığımda bunları daha sonra ihtiyacım olur diye yazıya dökmekte oldukça hoşuma gidiyor. Yaptığım araştırmaları, üstünde çalıştığım bazı projeleri ve öğrenmekte olduğum konulardaki (Photoshop, video edit vs.) ilerleyişimi görebilmek amacıyla böyle bir şey yapmak istiyorum. Öneriler için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Wixx kullanabilirsin çünkü öbür türlü HTML,CSS ve belki javascript, PHP ve SQL gibi şeyleri öğrenmen gerekebilir. Orada ise hazır şablonlar var yapboz gibi kodlamayla alakası olmayanlar bile site kuruyor domain de alabiliyorsun güvanliği de sağlıyolar sitede. Tavsiye ederim. Ha yok ben kendim HTML php css larak uğraşıcam falan diyorsan o zaman siteyi hazırlayıp güvenli bir hostingden site almalısın. Şartlarına göre hostnigleri araştırıp bulabilrsin.

Buraya bakabilirsin. Sınırlı bir süre için sınırsız şekilde de hosting sağlayabilirim.
güzel hizmetmiş güvenliği de gerçekten profsonel olarak sağlıyosanız gayet güzel fakat arkadaş siteyi kendi yazmadıysa hizmetlerin bir anlamı kalmaz ıo yüzden önce onu öğrenmek lazım site yapmayı biliyor musun veya yaptın mı? Yaptıracak mısın yoksa wix gibi hazır şablonda mı düzenleyeceksin?

@efe.varoll Yanlış yazmışım.
Önerdiğim firma bana ait değil, ben de orayı kullanıyorum zaten 3 yıldır. Ben ücretsiz bir şekilde yalnızca sınırlı süre için sınırsız hosting sağlayabilirim eğer deneme amaçlı isterse.
Projeyi kendisi yazmış/yazmamış. O durum hosting sağlayıcısını ilgilendiren bir durum değil.

Daha önce site yazmadım, ama onun üzerine eğitim alıyorum kitap ve online olarak, web yazılımını ilk satında alabilirim üstünden kendim halledebilirim diye düşünüyorum.

Deneme öğrenme noktasındaysanız bence boşuna para vermeyin. Biraz bu konularda araştırma yapmanızı önereceğim. Belirli bir paylaşımlı sunucuya para vermek yerine günümüzde ücretsiz birçok seçenek var. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde.
Daha sonrasında edindiğiniz bilgi, birikim ve altyapı ile ihtiyacınıza bağlı olarak farklı seçeneklere veyahut planlara geçiş sağlayabilirsiniz.

Şu an için aklımda;
- Heroku
- Netlify
- AWS bu seçenekler mevcut. İhtiyacınızı görecek ücretsiz planları mevcut.
Ayrıca DigitalOcean, Atlantic.net gibi bazı sağlayıcılar da kayıt esnasında ücretsiz bir meblağ sağlayabiliyor. Belirli bir süre ücretsiz kullanabiliyorsunuz. (Yüzeysel olarak sadece sunucuya deploy etme eylemi yerine bizzat konsoldan sunucunuzdaki size ayrılan droplet vs. ile de uğraşıp kurcalayabilirsiniz.)

Ek olarak eğer ki backend kullanmadan sadece statik sayfaları yayınlamak istiyorsanız çok hızlı bir şekilde;
- Surge.sh
- Vercel (Zeit) gibi alternatiflere göz atmanızda fayda var.

@iamtortue | Instagram&Twitter şeklinde iletişime geçebilirsin.
Konu ile alakasız ama bu web sitesi ile alakanız nedir?
Tasarımı çok hoşuma gitti kaynak kodlarından tasarımcının kim olduğuna bakıp açacağım web sitesi için satın almayı düşünüyorum. (Web sitemin amacı host + domain değil.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…