Merhabalar benim MSI Katana 15 B12VGK model bir laptopum var. Isınma ve donma, kasma problemlerinden dolayı servise verdim.
Servisten aldıktan sonra yaptıkları işlemleri sorduğumda "BIOS, FW ve Nvidia ekran kartı sürücü güncelleştirmeleri sağlandı." cevabı aldım. Bilgisayarı teslim aldığımda içerisinde Norton yüklüydü. Windows Defender hariç ekstra bir güvenlik uygulaması kullanmadığımdan kaldırdım. Sonrasında Windows Defender'a giremedim ve sürekli ""Page Not Available" Your IT Administrator has Limited Access to Some Areas of this App" hatası aldım. Sonrasında internetteki araştırmalarım sonucunda "gpedit" ile düzeltilebileceğini öğrendim fakat gpedit arattığımda bulamadım. Önceden kullanmıştım eminim. Bir şekilde onu da halletim fakat sonrasında Windows Defenderi etkinleştirebildim. Bunların şu an yaşadığım problemle alakası var mı bilmiyorum fakat emin olmak için yazdım.
Şimdi görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarından Spotify'ı etkinleştirdiğimde ve bilgisayarımı yeniden başlattığımda Spotify açılmıyor ve başlangıç uygulamaları kısmından da deaktif edilmiş oluyor. Bunların hepsi servis+norton kaynaklı mı bilemiyorum. Hiçbir çözüme ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Yine bir sonuç alamadım maalesef. Laptop servisten geldiğinde local bir hesap açılmıştı ben sonrasında kendi Microsoft hesabımı girerek oturum açtım. Acaba yetkilerim mi kısıtlı anlayabilmiş değilim.
Mükemmel sorunsuz bir kurulum yapabileceğimden emin olsam yapardım fakat zaten ilk olarak FreeDOS geldiğinde Windows kurarken tonla hatayla karşılaşmıştım. 12. Nesil i7 işlemci ile alakalı bir şeyler ve depolama alanı ile alakalı.