Başlangıçta Gecikme Sorunu ve MXM Hatası

Furkan Tayfur

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar.
Toshiba Satellite A500-1DN laptopa sahibim. Bu laptopu alalı yaklaşık 4 sene kadar oldu.2. senesinde ekran kartını kaybettim bundan dolayı servise götürmüştüm ama garanti kapsamından çıkan bir hata sonucu bende farklı bir servise götürdüm. Onlarda bana elimizdeki başka ekran kartlarından takabileceklerini söylediler.Bende haliyle onayladım ve PC'deki sorun çözülmüştü. O zamanlar da PC hakkında pek fazla bilgi sahibi değildim.

PC iki kez servise gitti. Birincisinde 8400M GT modeli yanlış hatırlamıyorsam takmışlardı. Şimdi ise laptopumda 9600M GT ekran kartı var. Öncesinde bu sorunla karşılaşmamıştım. Formatladıktan sonra dikkatimi çeken bilgisayarın geç açılmış olmasıydı.

Resim alıntıdır arkadaşlar. Aynı hatayı alıyorum. Ne yapmam gerekir? Varsa çözümü işlem sırasıyla anlatabilirseniz çok süper olur. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. İyi forumlar. (n)(n)

Dosya Ekleri

• dsc02439oz.jpg
    dsc02439oz.jpg
    261 KB · Görüntüleme: 296
Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafı da tam oradan almıştım. Aslına bakarsan yapmaya çalıştım fakat nafile. MS-DOS ekranına kadar her şeyi eksiksiz yaptığıma eminim hatta bir kaç kez tekrarladım olmadı. MS-DOS ekranına yazdığımda dosya bulunmuyor. C:/...../..../ yaptığım değişiklikleri farklı klasörlere kopyaladım flasha attım ama üstesinden gelemedim ve beklemeyi de bir türlü azaltamadım.

Hocam bir daha dener misiniz?

Hocam arkadaşın anlattığı üzre hepsini yaptım. Fakat bu program MS-DOS modunda çalıştırılamaz diyor.

MS-DOS ekranındayken aşağıdaki komutu yazıyoruz ve ekran kartının flash işlemini başlatıyoruz.
Önemli: Bu işlem sırasında bilgisayarın şarjı tam dolu olsun ve bilgisayar prize takılı olsun. Bu noktada oluşabilecek güç kesindisinde ekran kartına veda edebilirsiniz.

nvflash.exe modvbios.rom -4 -5 -6 -A

Hala çözülmedi diyorsunuz hocam. Biraz daha araştırma yapayım o zaman.

Hocam ben sorunla ilgili fazla bilgiye ulaşamadım. @Recep Baltaş hocam yardımcı olursa bize sevinirim.

Hocam sorunu çözmüş bulunmaktayım. Arkadaşın anlatımında bazı yanlışlıklar vardı gözlemlerim sonucu. Sanırım benimde bir kaç hatam oldu. Yaralı bir rehber yapmış arkadaşımız ve hatanın çözülmesinde çok ama çok yardımı oldu. Valla hocam sizede teşekkürü bir borç bilirim bir daha demeseniz belki hiç uğraşmayacaktım. (y)(y)

Sorun çözülmüştür.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı