Başlattaki Öğelere Tıklanmıyor

Makaleler
30
Yer
Hell
Mesela aşağıdaki resimdeki windows güncelleştirmleri üstünü tıklamama rağmen açılmıyor. Bu çoğu öğe için gerekli. Bir kere daha olmuştu, format atıp düzeltmiştim. Şimdi format atmadan ne yapabilirim?

u9m9.jpg

Ashampoo WinOptimizer, Advanced System Care, RivaTuner, System Mechanic, AVG PcTuneUp, TweakUI, 360Amigo System SpeedUp, Advanced System Optimizer, Memory Improve Master, Kingsoft PC Doctor, FreshUI, JetBoost, WinPerfect...

Bunlar sadece Gezginler.Net'te olan programların ilk sayfası... Optimizasyon - Gezginler
Tabi ki bunların hepsi işe yaramayan aksine sistemi bozan programlar... Ashampoo WinOptimizer'ı ben kullanıyorum ara sıra.. Ama optimizasyon için değil sisteme ayar çekmek için :D . En çok sevdiğim özelliklerinden birisi ise sistemde çoklu kullanıcı hesabı olsa dahi Birinin adını yazıyorsunuz şifresi varsa onuda yazıp kaydediyorsunuz. Sonra reset çektiniz mi normal de görmeniz gereken kullanıcı seçme ekranı gelmiyor, Direk sizin yazdığınız hesap açılıyor. Ben öyle öyle bir ara 6 ay boyunca kendi hesabımı gizlemiştim. İsterseniz açılırken "Shift" tuşuna basarak otomatik Log In işlemini sadece o an için iptal edebiliyorsunuz.

CCleaner optimize programı olarak sayamayız. Daha çok gereksiz bilgileri silen bir program olarak ele alıyoruz. Fakat eğer eski sürüm V4.1 ve öncesi 8 ve 8.1 ile uyum sıkıntısı yaşıyorlar ve 8 için önemli olan dosyaları gereksiz görüp silebiliyorlar...

Ashampoo WinOptimizer, Advanced System Care, RivaTuner, System Mechanic, AVG PcTuneUp, TweakUI, 360Amigo System SpeedUp, Advanced System Optimizer, Memory Improve Master, Kingsoft PC Doctor, FreshUI, JetBoost, WinPerfect...

Bunlar sadece Gezginler.Net'te olan programların ilk sayfası... Optimizasyon - Gezginler
Tabi ki bunların hepsi işe yaramayan aksine sistemi bozan programlar... Ashampoo WinOptimizer'ı ben kullanıyorum ara sıra.. Ama optimizasyon için değil sisteme ayar çekmek için :D . En çok sevdiğim özelliklerinden birisi ise sistemde çoklu kullanıcı hesabı olsa dahi Birinin adını yazıyorsunuz şifresi varsa onuda yazıp kaydediyorsunuz. Sonra reset çektiniz mi normal de görmeniz gereken kullanıcı seçme ekranı gelmiyor, Direk sizin yazdığınız hesap açılıyor. Ben öyle öyle bir ara 6 ay boyunca kendi hesabımı gizlemiştim. İsterseniz açılırken "Shift" tuşuna basarak otomatik Log In işlemini sadece o an için iptal edebiliyorsunuz.

Bende Advanced System Care kullandım,halada yüklü durumda.Windows 8.1 yükseltme yaptıktan sonra bir sürü sorunla karşılaştım halada devam etmekte sorunlar.Bu programdan kaynaklı olabilir mi?

Bende Advanced System Care kullandım,halada yüklü durumda.Windows 8.1 yükseltme yaptıktan sonra bir sürü sorunla karşılaştım halada devam etmekte sorunlar.Bu programdan kaynaklı olabilir mi?

Evet. Eğer elinizde Windows 8 veya 8.1 kurulum CD'niz var ise takın ve DvD'den önyükleme yaparak "Sistemi Onar" bölümüne geçin. DVD otomatik olarak düzeltecektir. Yalnız 8.1 kurulu ise ve elinde 8.1 kurulum DVD yok ise https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html buradan iso dosyasını indirip bir DvD'ye yazdır ve ondan ön-yükleme yap.

7.0.5.360 sürümü öncesi Iobit A. System Care Win 8.1 sistem yapısını bozabilmektedir. Aslında çoğu optimzasyon yazılımı sisteme zarar verir. S. Care dışında Tune Up da sisteme ciddi zararlar verebilmektedir.

Windows'un kendi özellikleri yeterlidir. Disk Temizleme (cleanmgr), Defrag (Disk Birleştirme), Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\İşlem Merkezi de ki otomatik bakım, msconfig ve görev yöneticisi... Sistemi biraz hızlandıralım diye bu yazılımları kullanırken, sisteme ciddi bir şekilde zarar veriyorsunuz. En önemlisi de şu, bir güvenlik yazılımı veya bir optimizasyon yazılımını kaldırıp yerine farklı bir benzer yazılım kurarsanız işte o zaman daha ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı