Başlık var sahibi yok

illedelinux

Decipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bir sürü başlık açılıyor, bunların hepsine arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ama çoğunda başlık var sahibi yok.
Büyük çoğunluğu geri dönüş yapmıyor, yanıtlamıyor, çözülüp çözülmediğine dair bilgilendirmiyor, adeta hayali başlık gibiler.
Arkadaşlar başlık sahibi olmak aynı zamanda sorumluluk demektir, sahibi tarafından cevapsız bırakılan başlıklar yardım etmeye çalışanların emeğiyle dalga geçmek ile aynı anlamı taşır. Çoğu yardımlar öyle ezbere yapılmıyor, sırf yardım için insanlar yeri geliyor saatlerce araştırma yapıyor. Bazen ihtiyacı olmadığı halde yardım için kendi sisteminde kobaylık yapıyor. Hani altı-üstü tek kelime, çözüldü veya çözülmedi, bu kadar basit bir geri dönüş neden yapılmaz anlamıyorum. Çoğu zaman sırf bu yüzden yardımcı olmak içimden gelmiyor, hatta bazılarına sırf bu yüzden yazmadığım da oluyor. Öyle ya, cevapsız bırakılacaksa yardım için kafa yormanın da anlamı kalmıyor. Daha da ötesi bu tür havada bırakılan başlıklar forum kiri olmaktan öte gitmiyor. Çünkü sonucu belirlenmemiş başlıklar daha başka ziyaretçilere veya sorun yaşayanlara hiç bir faydası olmuyor. Dışarıdan gelen birisinin yerine kendinizi koyun, sonu belli olmayan başlıklardan bir şey anlayabilir misiniz, elbette koca bir hiç.
Bu nedenle açtığınız başlıklarda bir zaruri durumunuz yoksa mümkün olduğu kadar sonuçlandırın. Hani sonucun olumlu veya olumsuz olması değil, söz konusu olan havada bırakılmamış bir şekilde sonuçlanmış olması önemlidir. Bakın burada arkadaşımızın açtığı başlıkta olduğu gibi en azından bir uçbirim kadar duyarlı olalım.

Özellikle ben bu sorundan çok muzdaribim. Yeni kullanıcılar 10 dakika içerisinde cevap geleceğini falan sanıyorlar, gelmeyince de çıkıp gidiyorlar.

Ben o adam için saatlerce araştırma yapıyorsam o adam da bir zahmet konusunu takip etsin. Kimse kimsenin eşeği değil!

Son düzenleme:
Özellikle ben bu sorundan çok muzdaribim. Yeni kullanıcılar 10 dakika içerisinde cevap geleceğini falan sanıyorlar, gelmeyince de çıkıp gidiyorlar.
Aslına bakarsanız birçok bölümde bulunan konulara daha açılır açılmaz cevaplar gelmeye başlıyor :) Benim takip ettiğim bölümlere bakıyorum (sadece PC toplama bölümlerinden bahsetmiyorum), daha ben yazamadan doğru cevap verilmiş oluyor :D

Son düzenleme:
Bir sürü başlık açılıyor, bunların hepsine arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ama çoğunda başlık var sahibi yok.
Büyük çoğunluğu geri dönüş yapmıyor, yanıtlamıyor, çözülüp çözülmediğine dair bilgilendirmiyor, adeta hayali başlık gibiler.
Arkadaşlar başlık sahibi olmak aynı zamanda sorumluluk demektir, sahibi tarafından cevapsız bırakılan başlıklar yardım etmeye çalışanların emeğiyle dalga geçmek ile aynı anlamı taşır. Çoğu yardımlar öyle ezbere yapılmıyor, sırf yardım için insanlar yeri geliyor saatlerce araştırma yapıyor. Bazen ihtiyacı olmadığı halde yardım için kendi sisteminde kobaylık yapıyor. Hani altı-üstü tek kelime, çözüldü veya çözülmedi, bu kadar basit bir geri dönüş neden yapılmaz anlamıyorum. Çoğu zaman sırf bu yüzden yardımcı olmak içimden gelmiyor, hatta bazılarına sırf bu yüzden yazmadığım da oluyor. Öyle ya, cevapsız bırakılacaksa yardım için kafa yormanın da anlamı kalmıyor. Daha da ötesi bu tür havada bırakılan başlıklar forum kiri olmaktan öte gitmiyor. Çünkü sonucu belirlenmemiş başlıklar daha başka ziyaretçilere veya sorun yaşayanlara hiç bir faydası olmuyor. Dışarıdan gelen birisinin yerine kendinizi koyun, sonu belli olmayan başlıklardan bir şey anlayabilir misiniz, elbette koca bir hiç.
Bu nedenle açtığınız başlıklarda bir zaruri durumunuz yoksa mümkün olduğu kadar sonuçlandırın. Hani sonucun olumlu veya olumsuz olması değil, söz konusu olan havada bırakılmamış bir şekilde sonuçlanmış olması önemlidir. Bakın burada arkadaşımızın açtığı başlıkta olduğu gibi en azından bir uçbirim kadar duyarlı olalım.
Bir yazılım bile bazı insanlardan daha yararlı oluyor. Hele sistem yazmadıktan sonra sistemi yazmamaları çok sinir bozucu.

Aslına bakarsanız birçok bölümde bulunan konulara daha açılır açılmaz cevaplar gelmeye başlıyor :)
Bazı konularda herkesin bilgisi olmayabiliyor, daha demin birkaç tane konuya yazdım, büyük ihtimalle dönüt alamayacağım ama gene de araştırma yapıp yazdım. Sağ olsun @SideWinder raporuma yanıt verdi. :)

PC toplama konuları hakkında herkesin bilgisi olduğu için dediğiniz gibi direkt olarak mesajlar geliyor. Keşke her konuda böyle olsa...

İnsanlar armut piş, ağzıma düş kafasında. İstiyorlar ki bizim elimizde sihirli değnek olsun, böyle dokunduralım ve çözülsün.

Son zamanlarda gerek React Native, gerek Linux ve gerek macOS maceralarımdan edindiğim en önemli bilgi şu: Nasıl aradığını bilmek, nasıl Google'a soracağını bilmek büyük önem taşıyor. E tabii bunu yapmak için de içinde bulunduğun sorunu bilmen, soruna hakim olman ve bunu sağlıklı bir şekilde aktarabilmen gerekiyor.

Birçok kişi Programlama bölümünde, kodlarıyla alakalı sorunlarını paylaşıyorlar ama ortada kod yok, sadece hata var.

Tabii deneyim paylaşma alışkanlığımız da yok, yabancılardaki gibi. Sorunumuz çözülüyor ve yola devam ediyoruz. Halbuki benzer sorunu yaşayanlar ya da benzer yollardan geçmek zorunda kalanlar için, bu deneyimler altın değerinde. Ben de dahil birçok kişi, kurduğu Linux dağıtımlarıyla alakalı deneyimlerini paylaşmaya başladı mesela, son dönemlerde. Bu altında değerinde. Zira ben de kurarken benzer durumdaki kişilerin deneyimlerinden yararlanıyorum. E benim deneyimlerimde başka kişilere yol gösteriyor.

Bazı konularda herkesin bilgisi olmayabiliyor, daha demin birkaç tane konuya yazdım, büyük ihtimalle dönüt alamayacağım ama gene de araştırma yapıp yazdım. Sağ olsun @SideWinder raporuma yanıt verdi. :)

PC toplama konuları hakkında herkesin bilgisi olduğu için dediğiniz gibi direkt olarak mesajlar geliyor. Keşke her konuda böyle olsa...

Maşallah diyelim, son dönemde bilgili ve konuya hakim üye sayımız arttı. Çoğu konu cevapsız kalmıyor, üyeler de bu noktada istekli ve hevesli. Asıl sorun, konuyu açandan geri dönüş alabilme oranı hâlâ yerlerde... :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela bu bahsettiğiniz durum mavi ekran hatası dosya analizlerinde çokça oluyor. Çözümünü alan çoğu üye ne yazık ki daha geri dönüş yapmıyor. Şu an o üyeler geri dönüş yapsaydı belki de 200 çözüm olabilirdim diyebilirim. Fakat bunu dert etmeye gerek yok bence. Ben gerekli yardımı elimden geldiğince sunmaya çalışıyorum ki bu da bana kâfi. Gerek rehberler oluşturuyorum, gerek saatlerce araştırmalar yapıyorum fakat en önemlisi bundan bir karşılık beklemiyorum. Ama geri dönüp bir çözüm verseler kötü olmazdı tabii. Umarım bu konuyu çoğu kullanıcı görür ve gerekli duyarı sağlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı