Bat dosyası "Bu dosya çalıştırılabilir win32 uygulaması değildir" hatası

Alba Longa

Hectopat
Daha fazla  
Windows 2008 Sunucusu üzerinde çalışan merkezi muhasebe yazılımının yedeğini (yazılımın komut satırını özelliğini kullanarak) NAS sunucusundaki kullanıcıya özel alana günlük olarak nasıl kopyalayabilirim?

CMD konsolunda manuel olarak aşağıdaki gibi (3 aşamada) yedek alabiliyorum.

Kod:
C:\Users\Administrator>cd\
C:\>cd Mkr\muhasebe
C:\Mkr\muhasebe>muhasebe.exe --backup  --date --target "C:\Yedek"

Fakat bunu bir metin dosyasına yazıp uzantısını *.bat olarak değiştirip ve zamanlanmış görev olarak çalıştırmak istediğimde "bu dosya çalıştırılabilir win32 uygulaması değildir" hatası alıyorum.

Açıklamalar:
  1. İlk olarak "C:\Yedek" dizinindeki eski yedeği silmek istiyorum.
  2. Sonra yedekleme yazılımını (C:\Mkr\muhasebe>muhasebe.exe --backup --date --target "C:\Yedek") çalıştırmak istiyorum.
  3. En son olarak yukarıdaki işlem sonunda (C:\Yedek) dizininde oluşan dosyayı 192.168.1.100 adresindeki NAS sunucusunun yedek dizinine "alba kullanıcısı ile kopyalamak istiyorum. (Alba kullanıcısının Nas parolası : 12345 )
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Umarım diğer kullanıcılar içinde faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay gelsin. Konunuzu okudum eğer çift tıklama ile çalışmıyorsa cmd'den call batismi.bat veya batismi.bat şeklinde kullanabilirsiniz.
Eğer çift tıklayınca çalışmasını istiyorsanız dosyaya sağ tıklayınız. Özellikler'den birlikte aç'ı tıklayınız.
Birlikte açı system32 içerisindeki cmd'yi seçiniz. Muhtemelen işleminiz tamamlanıcaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtın için teşekkür ederim. Fakat yukarıda da açıklamaya çalıştığım üzere komutları konsoldan verebiliyor iken *.bat dosyası olarak çalıştıramıyordum.
Çözüme ulaştım şöyle ki;
Sorun, zamanlanmış görev çalıştırıldığında cmd başlangıç satırı "C:\Users\Administrator>" olarak algılandığı fakat çalıştırılacak dosya yolu burada olmadığı için kaynağa ulaşamıyormuş. çözüm olarak :
ilk satıra; eski yedeği silen komutu,
ikinci satıra; kök dizine geçiş yapan komutu,
üçüncü satıra; çalıştırılacak programın dizinine geçiş yapan komutu,
dördüncü satıra; "programın konsol yedek alma komutunu yazarak" dosyayı *.bat uzanlıtı olarak kaydedip görev zamanlayıcısında tanımladım ve cobian programı ile de nas sunucusuna tasıma işlemini gerçekleştirdim.
Kod:
del /f /q c:\Yedek\*.zip
cd\
cd Mkr\
muhasebe.exe --BACKUP --hedefDizin "C:\Yedek"

Fakat henüz görev zamanlayıcıdaki administrator kullanıcısının "oturum açmadığında" komutu çalıştırma sorununa çözüm bulamadım. öyle bir seçenek var fakat seçince eger kullanıcı oturum açmamış ise çalıştırmıyor :(

Merhaba, sorununuzu şu şekilde çözebilirsiniz.
Eğer yetki kısıtlamanız yok ise, CMD'yi açarken sağ tık "yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçerseniz, probleminizin çözüldüğünü göreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı