Bat dosyası zararlı mıdır?

DUMANKAYA

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar hocam, Kaspersky bilgisayarımda k.bat, ı.bat adlı dosyaları buldu. Virüs olarak bulmadı. Erişim kısmından kendim baktım, yetkisiz erişimleri vardı, engelledim. Ama aklıma takıldı. Dosyaların konumuna baktığımda gözükmüyorlar. Kaspersky, Opera GX üzerinden gelmiş olduklarını gösterdi. Onun dışında oyuna falan girdiğimde CMD ekranı falan açıldı, monitörümün ekranı gidip gelmişti. Bu dosyalar zararlı mıdır hocam? Kaspersky sildiğim zaman geri gelirler mi ya da Kaspersky çoktan silmiş midir?

@DUMANKAYA
Virüs olarak bulmadı ne demek anlayamadım. Ne olarak buldu?
Ayrıca hiçbir dosyanın zararlı olup olmadığı uzantısından anlaşılmaz. Bir dosyanın zararlı olup olmadığına sadece içeriğine göre karar verilebilir uzantısına göre değil.

İlgili dosyayı not defteri ile açıp içeriğini paylaşır mısınız?

İşte şu an dosyayı bulamıyorum engelledim aradığımda çıkmıyor çıksa atardım direkt çok garip.

@DUMANKAYA
Virüs olarak bulmadı ne demek anlayamadım. Ne olarak buldu?
Ayrıca hiçbir dosyanın zararlı olup olmadığı uzantısından anlaşılmaz. Bir dosyanın zararlı olup olmadığına sadece içeriğine göre karar verilebilir uzantısına göre değil.

Hocam Kaspersky yetkisiz erişim önleme diye bir yer oraya girdiğimde bu dosyaları gördüm ve engelledim dosyaları bulmaya çalıştığımda yoktu o yüzden bir şey gösteremiyorum zararlı olup olmadıklarını bilmiyorum sadece Opera GX üzerinden geldiklerini ve yetkisiz erişimleri olduğunu biliyorum.

Silinmiş olabilir o halde. Aklıma da başka bir sebep gelmiyor ortadan kaybolmaları için. Belki Opera GX'e ait dosyalar da olabilirler eğer siz şüpheli sitelerde bulunmadıysanız.

Aslında arama çubuğuna yanlış bir site yazıp yanlışlıkla siteye girdim siteye bakmak için tekrardan girdim anormal bir şey yoktu zaten bir şey de indirmedim ve tıklamadım muhtemelen boşuna kuruntu yapıyorum gibi geliyor normal Türk birinin yaptığı bir site yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı