BAT scripti ile bir tuşa basınca klasör açmak

KyperZ

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3-12100f
RX6600
H610M K-D4
8x2 Ram
WD SN570
Herkese selam, bir gereksiz dosya temizleyici yapmak istiyorum. Mesela 1 tuşuna basınca temp klasörü açılacak, 2'ye basınca şu disk temizleme programı (cleanmgr.exe) açılacak. Bir örnekten yapmaya çalışıyorum, biraz acemiyim. Bazı farklı kaynaklardan bir şey yapmaya çalıştım ama olmadı. Yardım eder misiniz? Yaptığım kod aşağıda.

Kod:
@echo off.

set /p secenek= /

if /i %secenek%==1 goto temp.

if /i %secenek%==2 goto cleanmgr.

:temp

start C:\Windows\Temp
start C:\Users\isimsiz\AppData\Local\Temp
start C:\Windows\Prefetch

:cleanmgr
start cleanmgr.exe
Bu kodu yaptığımda 2 komutta tek tuşta çalışıyor, yani 1'e bastığımda hem temp dosyaları hem de program çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam, bir gereksiz dosya temizleyici yapmak istiyorum. Mesela 1 tuşuna basınca temp klasörü açılacak, 2'ye basınca şu disk temizleme programı (cleanmgr.exe) açılacak. Bir örnekten yapmaya çalışıyorum, biraz acemiyim. Bazı farklı kaynaklardan bir şey yapmaya çalıştım ama olmadı. Yardım eder misiniz? Yaptığım kod aşağıda.

Kod:
@echo off.

set /p secenek= /

start cleanmgr.exe
Bu kodu yaptığımda 2 komutta tek tuşta çalışıyor, yani 1'e bastığımda hem temp dosyaları hem de program çalışıyor.
Kodu şu şekilde değiştirmeyi deneyin;
Kod:
@echo off.

set /p secenek= /

goto end

start cleanmgr.exe
goto end

:end

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı