Batarya nasıl kullanılmalı?

S
Lithium Polymer piller sürekli şarj ve deşarj olmayı sever. Buna göre geliştirip tasarlanmıştır. Bu konuda çok kasmanıza gerek yok. Sadece telefonu %80'den fazla şarj etmemeye dikkat edin. Pil üreticileri %80 şarj seviyesine kadar şarj ve deşarj işleminin pilin ömrüne %150 katkı sağladığını söylüyorlar. Cihazın pil yüzdesi asla %5'in altına düşmemeli ve telefonun şarjı bitip kapanmamalı. Aksi halde telefonun ilk şarj alımı güçleşecek, gücünün hiç kesilmemesi gereken batarya iç kontrolcüsü yıpranacaktır. Telefonu aldığında ilk şarjda çok önemlidir. Telefonu kutudan çıkarır çıkarmaz %100 seviyesine kadar şarj edip öyle kullanın. İlk kullanımda mümkünse telefonu güç tasarrufunda kullanın. Yeni telefonun pil hücreleri daha tazedir. Taze pilde yüksek akım gezmemeli. Telefon bataryasının ilk 5 şarjı geriye kalan pil ömrünü belirler. Doğru şekilde yapılırsa daha uzun süreli kullanılır.
15 de koyuyorum 1 haftadır kullaniyorum fakat ilk gun hemen sarj etmedim. 15 de iken koyuyorum 100de iken çekiyorum, Mate 10 Lite kullaniyorum. 100 de iken mi çıkarıyım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı