Batarya nasıl şarj edilir?

O zaman bir elektronik dükkanına gidiyim oradan soruyum. Teşekkür ederim hepinize.
Ben bir adaptörün uçlarını bunun uçlarıyla birleştirmiştim. Şarj olmuş muydu bilmiyorum ama.

Patlar diye korkuyorum. Yeniyim bu konularda. Aslında hesabını yapabilirim ne kadar saatte dolacağının ama korkuyorum size danışıyım dedim.

Merhaba. Ni-cd şarjlı pillerin şarj voltajı ve amper değeri ayni kurşunlu (sulu veya jel) akülerde olduğu gibidir. Bunun şarjı için yapılmış özel ni-cd şarj cihazını veya adaptörünü bulamazsınız, çünkü genelikle tek tek 4 kalem pilli şarjlı olanları piyasada eskiden beri yaygındır. 10'luk bu12 voltluk Ni-Cd bataryası için seçilen adaptör voltajı 12 voltun % 20 fazlasıyla 14.4 volttur, geçen amper nizami olarak 1/10'u kuralına göre 2000/10=200 mA olmalıdır.. Etiket değeri buna en yakın 220 volt > 15 volt, 200 mA 'lik uygun bir AC/DC adaptörünü bulursanız bu adaptör çok işinize yarar. Örneğin 12 voltluk adaptör çıkış voltajı, 12 voltluk bu bataryayı 12-12=0 olup hiç bir volt farkı bulunmadığından şarj edemez.

Adaptörün + ve - çıkış ucunu bataryanın doğru + ve - uçlarına kabloyla bağlayıp 200 mA'lik çıkışla 10 saatte şarj edersiniz. 100 mA'lik adaptör çıkışı olursa 20 saatte şarj edebilir, 50 mA olursa 40 saat beklersiniz, ayni kurşunlu akülerdeki amper * saat hesabıyla olan teorik dolum süresinde olduğu gibidir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
12V Batarya , 13-15V arasında şarj aletiyle şarj olmalı . 12V altında gerilim verirseniz batarya zarar görür ve şarj olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…