Batarya nasıl şarj edilir?

eymen efe123

Femtopat
Daha fazla  
Elimde 2200 mAh 3.7 volt li-on pil var bunu şarj etmek için bir şarj ünitesi satın aldım ancak pili fazla şarj edip patlamasından korkuyorum. Bunu nasıl engellerim ya da şarj seviyesini nasıl görürüm?

Son düzenleyen: Moderatör:

Üst linkteki gibi 18650 lityum-iyon şarjlı pil ünitesi şeklinde ise bu şarj cihazınız; zaten şarjı belirli bir seviyede (4.2 voltta) otomatik olarak kesecektir, sürekli ölçerek (3.7 - 4.2 volt DC arasını) kontrol etmek gerekmez. Bu türden olan ve sadece o pilin şarjına özel 18650 lityum-iyon şarjlı pil cihazlarıyla patlama riski kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Kolay gelsin.

Alternatif olarak TP 4056 kullanılabilir.

Çok teşekkürler TP 4056 kullanıcaktım zaten sonra vazgeçtim ama sonra fark ettim ki devre dolduğunda haber veriyormuş yani bunu kullanacağım çok sağ olun.

Üst linkteki gibi 18650 lityum-iyon şarjlı pil ünitesi şeklinde ise bu şarj cihazınız; zaten şarjı belirli bir seviyede (4.2 voltta) otomatik olarak kesecektir, sürekli ölçerek (3.7 - 4.2 volt DC arasını) kontrol etmek gerekmez. Bu türden olan ve sadece o pilin şarjına özel 18650 lityum-iyon şarjlı pil cihazlarıyla patlama riski kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Kolay gelsin.

Verdiğiniz linke baktım çok teşekkürler tavsiyeniz için ama çok pahalı gene de çok sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı