Ortalama %15 altına indirmemeye çalışarak azaldıkça şarj etmek. Her şarj ettiğinizde batarya kapasitesi azalıyor bilginiz olsun. Bu olay pil türüne göre değişkenlik gösterebilir.
Kullanılan cihaza göre değişir. Oyun bilgisayarı ise fişe takılı kullanmadan oyun oynamanız pek mümkün değil zaten. Yeni nesil cihazlar şarj %90 civarına geldiğinde şarjı otomatik kesip güç kablosu ile besleniyor zaten. Ofis ya da günlük kullanım tarzı bir ürünse belirli aralıklarla deşarj etmenizi öneririm. 12 senedir dizüstü bilgisayarla haşir neşirim şahsi fikrim nasıl kullanırsan kullan dizüstü pillerinin ömrü gerçekten çok az.
Konuya yardımcı olur mu bilmiyorum ama cihaz bu Acer Swift 3 SF314-41-R828. Gündelik şeyler için alındı. İnternet, ofis yazılımları falan. Oyun performansı nasıldır bilemem ama o da 1 saat civarı falan olur.
Birçok laptop bataryasının içindeki pilleri söküp çeşitli projelerde kullandım. Bilgisayarı çalıştırmayan pillerle ve power led ile bir fener yaptım iki yıl önce, hala şarj etmedim ve kullanmaktayım. Bence laptop pillerinin BMS (battery management system) devreleri o kadarda iyi değil. Sorum BMS devreleri de olabilir.