Batarya sahte mi?

muhharremp1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 15 gün önce kutulu faturalı alınalı 1 sene olmamış pili 99 olan bir iPhone 12 aldım. Değişen yok denildi. Fakat 15 gün olmadan pil 97'ye düştü. Günde bir kez şarj ediyorum, şarj 2.5 saatte anca 100 oluyor. Birden çok adaptörle denedim aynı. 80'den sonra yavaşlıyor 90'dan sonra 20 dakikada bir ilerliyor. Pil korumayı kapatınca da aynı. Aktif kullanırsam 4-5 saate pil 20'ye düşüyor. Aktif dediğimde sadece Instagram ve youtube… pilim çakma sanırım, yanılıyor muyum? İlk kez iOS bir cihaz kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
20W hızlı şarj alabilirsiniz eğer hızlı şarj olmasını istiyorsanız.

Telefonun buradan açılıp açılmadığını göremeyiz maalesef. Ayrıca pil sağlığı göstergesi bazen yanılıyor güncelleme yapınca falan değişiyor 1 senelik telefonun pil sağlığı eğer batarya orijinal ise %97 olması normal.

Bataryalar zaten çok doldukça doldurma hızı yavaşlar bunun orijinal veya sahte batarya ile alakası yok prensibi öyle boştan doldurmaya doğru daha hızlı doldurur elektrikler araçlardada böyle %80'e kadar 30 dakikada doldurur geri kalan %20'yi 1 saatte veya 2 saatte doldurur.

Hocam, pil dolum süresi %80'den sonra yavaşlaması gayet normal durum. Ayrıca iyileştirilmiş şarj özelliğini mutlaka açık konuma getirin. Ayrıca hocam iPhone lityum iyon teknolojisi kullanılır ihtiyaç halinde şarja takmaktan çekinmeyin hocam.

Batarya sağlığına çok takılma derim. Cihazın sürümü iOS 16 ise ayarlar/Genel e tıklayıp orada cihazla ile ilgili bazı bilgiler gözüküyor. Pilin sahte ise orada yazar.

@OnePC @Erenk1905 @Osmanbnm @Deli Azo @Tesla Bobini

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim kullandığım şarj hızlı şarj, normal 2-3 farklı adaptörle de denedim. Benim asıl sorum 99’dan 2 hafta içinde 97’ye düşmesi idi. Şuan boş hâlde 6-7 saati anca çıkartıyor telefon. Pil ömrü daha da düşerse kullanma saatim azalacak diye düşünüyorum. Ayrıca kimi arkadaş 1 senelik telefon için normal şimdi yansıyodur dedi fakat iostan inanın anlamıyorum ne alaka diyorum. Kazancını android üzerinden kazanan biri olarak, ios telefon alınmazmış bunu anladım. Max modeller belki, bilmiyorum.

Hocam şu da var. iPhone 12 ailesi Pro Max dışında bataryada iyi değil. Kendi cihazım 12 Pro. Mobil veriyi açarsam 5,5 saat ekran süresi veriyor. Apple da iyi batarya için 11Pro, 13, 13 Pro, 14 gibi cihazlara yönelmek lazım.

Ozaman son dediğimi tekrarlıyorum. İos telefon alınmaz alınmamalı. Küçük boy tablet bildiğin. Android farkla önde benim için

Ozaman son dediğimi tekrarlıyorum. İos telefon alınmaz alınmamalı. Küçük boy tablet bildiğin. Android farkla önde benim için
Size göre öyle. iOS Telefonlar, Android telefonlara göre daha uzun ömürlü, daha akıcı ve performanslıdır. Android telefonlara göre iOS Cihazlar daha fazla güncelleme desteği almakta ve yıllar geçse de performansını bozmamakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…