Batarya Sorunu

Emre Çopuroğlu

Hectopat
Daha fazla  
Note 3 kullanıcısıyım cep telefonumun Wi-fi veya Mobil verisini açtığımda şarjı olduğundan çok daha hızlı bitiyor bu normal diyebilirsiniz ama bir kaç haftasına kadar şarj; bu kadar hızlı bitmiyordu. Üstelik Wi-fi kapalıyken (arka planda cpu-z hariç çalışan uygulama yok) işlemci en düşük hızda yani 250MHz'de çalışıyor. Lakin Wi-fi'yi açında bu hız 1GHz ile 1.9GHz arasında gidip geliyor ve düşmüyor buda telefonun ısınmasına sebep oluyor. Başta virüs sandım telefonu sıfırladım (uygulamalarımı tekrar yükledikten sonra Avira Antivürüs Security ile taradım ve virüs bulamadı) ama nafile sorun devam ediyor. Bu sorun için ne yapabilirim ?

İndirdiğim uygulamalar;Facebook(6.0.0.28.28.apk),Twitter,WhatsApp,Instagram,Snapchat,Asphalt8,DH 2014,Temple Run,Swarm,Shazam,Ask.fm,CPU-Z,Çeviri,Kentkart Mobil,NeoReader,FlappyBird(apk)

Devre dışı bıraktığım uygulamalar;%100 Oyun!,Anı Albümü,Anı Albümü Widgetı,BlurbCheckout,Cep Telefonu Kullanım Kılavuzu,ChatON,ChocoEUKor,com.samsung.android.sdk.sp..,CoolEUKor,Deezer, DezeerTROffer,Google Play Gazetecilik,Google Play Kitaplar,Google Play Müzik,Google Play Oyunlar,Group Play,Hangouts,HP Yazdırma Hizmeti Eklentisi,KNOX,RoseEUKor,S Çevirmen,S Health,S Planlayıcı Widget,S Voice,Samsung Apps Widget,Samsung Link,Samsung Print Service Plugin,Samsung Push Service,Samsung Sinema, SamsungSans,SensorService,Seyahat duvar kağıdı,SNS,Takvim depolama,TalkBack,TripAdvisor,WatchON,Yahoo! Finance.

Üsüne üstünlük CPU-Z bataryamı (3200mAh olmasına rağmen) 2100mAh gösteriyor güvenmedim, birde Battery Doctor indirdim onda da bataryam 2100mAh gözüyor, bu normal mi ? Telefonu 22/10/2013 tarihinden beri kullanmaktayım batarya eskimiş midir ? Bataryanın hızlı bitme sorunu başladığında *#0228# yaparak batarya kalibrasyonu yapmıştım bunun bir zararı veya etkisi var mıdır ?

Telefon Root'lu değildir ve ROM yüklenmemiştir. @Recep Baltaş

Pil kullanımı:

Wi-fi'ye bağlı iken; değişen ve en yüksek hız değeri:

Görünen batarya kapasitesi:

Hayır, maalesef denemedim. Çünkü deneme imkanım yok çevremde Note 3 kullanıcısı yok...

Son düzenleme:
Bataryanız da şişme var mı ?

Eğer ilk baştan beri böyle ise servise götürün. Hemen inceleyip değişim gerekir ise değiştirirler. Samsung servis konusunda iyi.

Baştan beri böyle değil son birkaç haftadır. Servis; Başarı Teknik Servis.

Evet orjinal. Wi-fi sorununu hallettim devre dışı bıraktığım uygulamalardan dolayı ama hangisinden çözemedim hepsini tekrar etkinleştirdin sorun çözüldü lakin hala CPU-Z ve Battery Doctor bataryamın kapasitesini 2100 mAh göstermekte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…