Batarya ve FPS düşüşü

bthnerdgn03

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar belli bir süre önce laptopumda bir sorunla karşılaştım, burada fikri olan arkadaşlar olabilir diye buraya da yazmak istedim. Sorunum hem batarya hem oyunlardaki FPS düşüşü hem de touchpad ile alakalı. Batarya sorunu şöyle; bilgisayar kapalıyken her zaman şarj oluyor ama açıkken %95'in altına düştüğünde 10 saniye sonra şarj etmeyi bırakıyor ve batarya ışığı ile güç ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Bataryanın bozulduğu gün FPS de Valorant'ta normalde 70-80 civarındayken 40-50'ye düştü. Bütün ekran kartı güncellemelerini, Windows güncellemelerini yaptım değişen hiçbir şey olmadı. Hatta bir süre sonra belki çözülür diye Windows'u sildim baştan kurdum ve gene değişen hiçbir şey olmadı. Touchpadi kullanırken de imleç gecikmeli ve çok ağır hareket etmeye başladı. Süzülerek hareket ediyor.
Bir gün FM oynarken aşırı bir kasma oldu sonrasında baktığımda bilgisayar şarja takılı olmasına rağmen şarj etmediğini fark ettim ve %50 civarına inmişti. Olayın o gün başladığını düşünüyorum. Bilgisayarım da Lenovo Ideapad 520s. Bütün sorunlar birlikte yaşandığı için sorun acaba anakartta mı diye düşündüm fakat bir bilgim yok tamamen tahmin. Sizce sorun ne olabilir bilmeseniz bile tahmininizi merak ettim ve ortalama ne kadar bir ücrete sorun hallolabilir durumuna göre? Teşekkürler şimdiden.

Bilgisayarın özellikleri; İşlemci: Intel Core i5-7200U Grafik Kartı: NVIDIA GeForce 940MX 2 GB RAM: 8 GB
Yardımcı olabilecek yok mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı