Baterinin sesi mikrofona nasıl aktarılır?

FiveFirs

Hectopat
Merhabalar, bende Yamaha dtx452K modelinden bir elektronik bateri bulunuyor. Ben bu bateriden çıkan sesi bilgisayarımdaki mikrofonuma nasıl aktarabilirim? Amacım sesi kaydetmek değil, amacım birisi ile sesli sohbette konuşurken mikrofondan baterinin sesini anlık olarak iletmek. İnternette araştırdım ancak bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız ne mutlu bana.

Yani sesli sohbette konuştuğun mikrofon zaten direk sesi iletmesi lazım.Ses çok kaliteli iletilmiyorsa ekstra bir kondenser mikrofon alabilirsin. Tek yapman gereken şey, davul amfisi veya referans hoparlörünü bilgisayarına yaklaştırmak. Ha diyorsan ki ben elektronik davulumu kulaklıkla çalıyorum herhangi bir ekstra davul amfim vs yok, ozaman da ekstra bir vst programı kullanman gerekir. Fl Studio üzerinden Ezdrummer 2 veya Addictive Drums gibi vst ler aracılığıyla, midi bağlantısı kurarak çaldığın davulları bilgisayara dijital olarak aktarabilirsin. Bu şekilde ister kaydederek karşı tarafa iletirsin, istersen de bilgisayar hoparlörü aracılığıyla karşı tarafın duymasını sağlayabilirsin. Ancak kesinlikle güzel bir ses duymayacaksın. Çünkü bilgisayar hoparlörleri kesinlikle davul seslerini yeterli düzeyde çıkarabilecek aletler değiller. Ziller için tiz lazım, davullar için bas lazım. Bunların her ikisini de net duyabilmek için davul amfisi veya referans monitörü almak lazım :)

@kesikparmak @Retoucher Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Normalde kendi mikrofonumdan ses gidiyor ancak kalitesini beğenmediğimden böyle bir konu açmıştım. Çözüm önerilerinizi deneyip buraya tekrardan yazarım.
Zaten elektronik bir davul kullanıyorsunuz o yüzden diğer arkadaşın söylediği mikrofon çözümüne kesinlikle ihtiyacınız yok. (Akustik davul olsa olurdu)

Zaten elektronik bir davul kullanıyorsunuz o yüzden diğer arkadaşın söylediği mikrofon çözümüne kesinlikle ihtiyacınız yok. (Akustik davul olsa olurdu)
Ben katılmıyorum :) Ben de elektronik davul ile müzik kayıtları alıyorum ve müzik kayıtlarımı kondenser mikrofon aracılığıyla alıyorum. Bilgisayarın mikrofonu kesinlikle kaliteli bir kayıt için uygun değil. Kondenser mikrofonu referans monitörlerimin arasına koyarak dış gürültüyü tamamen kesip net bir kayıt elde ediyorum. Ha arkadaş sadece karşı tarafa kısa bir dinleti yapacaksa elbette ekstra masrafa gerek yok ancak kayıt almayı sürdürecekse ekstra mikrofon şart gibi birşey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı