Battery Boost nedir?

irfantr452

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i512450H RTX3050 4GB 32GB Ram
Meslek
İş arıyor
Şans eseri NVIDIA App gezerken battery Boost diye bir ayar buldum nedir bu açık mı olmalı laptoplar için?

Performanstan kısıp pil ömrünü uzatmaya yarıyor. Oyun oynarken, evde prize takılıyken, performans isteyen bir şey yaparken kapalı olmalı. Kütüphane vs. gibi sessiz ve bataryanın uzun süreli dayanması gereken yerlerde açık tercih edebilirsin.

Nvidia ekran kartının tükettiği gücü regüle ediyor. Aslında ufak tefek şeylerle çok daha fazasını yapıyor ama özünde şarjda değilken FPS sınırlıyor, o kadar.

Kullanıp kullanmamak size kalmış. Sabah akşam aç kapa yapılacak bir ayar olduğunu sanmıyorum. Hatta düzenli olarak değiştirenlerin psikolojik sorunları olabilir.

Oyun oynarken kapatıp kapatmamanızın bir anlamı yok, zaten şarjda oynamamalısınız, şarjda kayda değer bir şey, hatta belki de hiçbir şey yapmıyor. Herhalde adının battery boost olmasının bir sebebi vardır.
Kütüphanede iseniz muhtemelen Nvidia ekran kartını kullanmıyorsunuzdur. Özellikle de günümüzde multiplexer yaygınlaştığı için bir anlamı yok. Ben kütüphanede çizim yapacağım, hoplayıp zıplayacağım diyorsanız normal şartlarda Nvidia ekran kartı kullanırken o işlerin uçak sesi çıkarmaması gerekiyor zaten. Hem prizsiz kütüphane yok.

Ek olarak kendi sayfasında şarjda değilken otomatik devreye girdiği geçiyor.

Doğrudan tecrübe ile şarjdaki kullanımda da performansı fazla fazla sınırladığını biliyorum. Cevabımın sebebi bu. Prize her koltuk ve masada erişim olmayan kütüphane de cafe de fazlasıyla mevcut açıkçası. Sadece evde yatakta uzanırken bile daha uzun süreli pil performansı isteyebilir birey, o durumda her şeyi aktifleştirme gibi bir talep varsa pek tabii bu da aktifleştirilebilir. Yazdıklarıma misilleme yaparak yazmışsınız cevabınızı, gereken yerlere açıklama yapmak istedim.

Ben test yapınca fark yok. Adamlar sitelerinde belirtmemiş. İnternette fark yaşayan başkası ortalıkta yok. Asus bile Nvidia'ya inanıyor. Yetmemiş adamlar canları sıkıldığı için FPS limitliyormuş gibi kod yazmış. Çok ilginç gerçekten.
Nvidia'nın özellikle oyun oynarken iş yaptığını söylediğini ayrıca belirteyim.

GeForce Experience dönemindeyken açtım en son, o zamanlar fark yarattığını kendim deneyimlediğime eminim, eminim bile değil biliyorum. Oyundan oyuna mı, cihazdan cihaza mı değişiyor bilmiyorum ama bir zamanlar kesinlikle etkiledi. Şu anki durum veya her cihaz hakkında kesin bir şey söyleyemem. Reddit'te de prizdeyken performansın değiştiğini söyleyenler olmuş tek tük.

Şarjda 60FPS limit atıyor diye biliyorum ayar açıkken.

Prizde 144FPS aldığım oyunlar var hocam 60 zorluyorsa bilemem.

Oyun için kullanıyorum hocam cihazı yani kapalı mı olmalı?

Bilmiyorum hocam kimisi iyi diyor kimisi kötü.

Oyun oynarken kapatın.

Neden hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…