Steam Battlefield 1 açılmıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Buradakiisim

Centipat
Daha fazla  
Steam üzerinden Battlefield 1 kesinlikle açılmıyor (tüm çözümler denendi).

sistem bilgisi​

• İşlemci: AMD Ryzen 5 8400F (6 Core / 4.20 GHz)
  • RAM: 32 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Merhaba,
Battlefield 1 oyununu Steam üzerinden kesinlikle çalıştıramıyorum.
Play'e bastıktan sonra oyun hiç açılmıyor, hata mesajı da vermiyor.

Aşağıda denediğim tüm çözümleri eksiksiz yazıyorum; klasik önerilerin tamamı uygulanmıştır.

Denenen işlemler​

• EA App tamamen kaldırıldı
    • Appdata (local / roaming) + program files klasörleri silindi.
    • Temiz kurulum yapıldı.
    • Yönetici olarak çalıştırıldı.
  • Steam → oyun dosyaları doğrulandı.
  • bf1.exe yönetici olarak çalıştırıldı.
  • Antivirüs ve Windows Defender istisna eklendi.
  • DirectX + Visual C++ (x86/x64) manuel kuruldu.
  • EA hesabı – Steam hesap eşleşmesi kontrol edildi.
  • Oyun, EA App ve Steam tamamen kaldırılıp sıfırdan kuruldu.
  • Bilgisayar yeniden başlatıldı (defalarca)

Sonuç:​

• Steam'de Play'e basıyorum.
  • EA App açılıyor.
  • Battlefield 1 hiç başlamıyor
  • Arka planda da çalışmıyor.
  • Hiçbir hata kodu yok.
Bu noktada bunun:

• EA App kaynaklı bir servis/entegrasyon hatası mı?
  • Steam–ea DRM çakışması mı?
  • Windows 10/11 uyumsuzluğu mu?
Olduğunu anlayamıyorum. Daha önce aynı durumu yaşayıp net çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi? Birçok forum veya videolara da baktım yani hiçbir şekilde açılmıyor. Lakin bilgisayarımda değiştirdiğim bir işlemde yapmadım. Daha öncesinde açılan bir oyun neden açılmaz ki? Bu durum sadece Battlefield 1 içinde geçerli. Diğer Battlefield sürümlerinde bir problem yaşamıyorum. 🤔

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denenmiş olan çözümleri sunmayınız!

Son düzenleme:
Hocam WİN10 bir sistemle deneme şansınız var mı? WİN11 hala bazı oyunlarda ufak tefek problemlere sahip bir işletim sistemi.
Hayır onuda denedim. Şöyle ki; windows 11'e geçme sebebimde bu oldu aslında. Öncesinde W10 kullanıyordum onunla da aynı sorun olduğu için denemelerden sonra belki çözülebilir diye geçiş yaptım ama sebebini bir türlü bulamadım. Yabancı forumlarda da gezdim bi o kadar. Videolardaki standart eylemleri de zaten hepimiz ezberledik artık, ancak nafile. 🥲

Hayır onuda denedim. Şöyle ki; windows 11'e geçme sebebimde bu oldu aslında. Öncesinde W10 kullanıyordum onunla da aynı sorun olduğu için denemelerden sonra belki çözülebilir diye geçiş yaptım ama sebebini bir türlü bulamadım. Yabancı forumlarda da gezdim bi o kadar. Videolardaki standart eylemleri de zaten hepimiz ezberledik artık, ancak nafile. 🥲
Hocam oyunun hiç çalışmaya başlamaması, arka planda bile işleme girmemesi ilginç açıkçası. Donanımsal bir sorun yok değil mi bilgisayarda? Ve ya farklı bir EA oyununa sahipseniz o oyuna girmeyi deneyin.

Hocam oyunun hiç çalışmaya başlamaması, arka planda bile işleme girmemesi ilginç açıkçası. Donanımsal bir sorun yok değil mi bilgisayarda? Ve ya farklı bir EA oyununa sahipseniz o oyuna girmeyi deneyin.
Kesinlikle bende bunu anlayamıyorum. Bir başka EA oyununu veya Battlefield 2042 yi açabiliyorken veya Battlefield V'i açıyorken sadece 1de bunu yaşamamı anlayamıyorum. Oyun açılıyor şeklinde başlatılıyor ama sonra hata vermeden gidiyor,🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı