Sistemimde BF1, BF5 ve BF2042 kurulu idi. Geçen gün BF1 ve BF5 için gündüz ve akşam server browser ile sevdiğim haritalara gireyim dedim. BF5 ve BF1'de oyuncu sayısı az. Hele ki benim gibi harita elerseniz gözünüze çarpıyor bu durum. O yüzden BF1 ve BF5'i sildim.
BF2042'yi ise her akşam arkadaşlarla oynuyoruz. Botlar yok gibi bir şey. Portalda server browser ile aratırsan orasını bilemem. Cross play sayesinde haritalar dolu ve fazla beklemiyorsunuz. En son güncellemelerle performans bayağı arttı.
Satın alırken üst paketlere para vermeyin. Hepsi kozmetik diye biliyorum. Eski BF'ler gibi DLC için üst paket vs. yok yani.
BF 2042'nin bir sonraki güncellemesinde class sistemine yoğunlaşacaklarmış. Silahtan ziyade ekipmanları kullanmak için o ekipmanın sınıfını (assault, engineer vs.) seçmeniz gerekliymiş. Liz karakterinin özelliği olan yönlendirilebilir roketi de kullanmak için ilgili sınıfı seçmeniz gerekmiş. Bu class sisteminde silahları classa kısıtlamak yerine teşvikler olacakmış. Mesela assault silahını assault sınıfı ile kullanırsan 3 şarjör fazla verilmesi, smg silahını destek sınıfı ile kullanınca başka artılar...
Şu anda en büyük eksisi server browserı olmaması (conquest için), squad değiştirirken seni rastgele başka squada atıyor (sen squad seçemiyorsun, squad lideri kick ile squaddan adam atamıyor.
Aklıma gelenler bunlar. BF5 ile başlayan az yıkılabilirlik bu oyunda da devam ediyor. Bu oyunun doku kalitesi çok düşük, özellikle BF1 ve BF5'ten sonra doku kalitesinde hayal kırıklığı. Bir de düşman ve dost işaret renkleri belirsiz, ayarlardan bu renkler daha tok olsun diye renk körü modlarını açanlar da var, denersiniz. En iyi ses kasmayı ses ayarlarında 3D headphone seçip kulaklıkta sanal surroundı kapatarak yapıyorum. Kulaklığınız varsayılan olarak mid seslerde zayıf ise EQ ile mid sesleri arttırın. Bu oyunda ve bir çok oyunda mid sesler adım seslerine denk gelir.
Aklıma gelenler bunlar.