Battlefield 2042 Deneyimi

BF4 üzerinden vereyim örneği. 1. olarak uçakların mermisi sınırsız ama dayanıklılık olarak düşükler. BF4'de tek rpg ile bir jeti düşürebilirsin. AA mermisine karşı az çok dayanıklı olmaları da normal, yoksa her bulduğun AA ile pusup istediğin jeti kolaylıkla düşürebilirsin. Ki BF4'de eğer iyi bir AA oyuncusu varsa karşı takımda, kendi takımının jetleri havada üstünlük kazanamadığı için karşı takımın jetleri havada cirit atıyor.
Tank meselesine gelince, yine aynı mantık. Araçların piyadelere karşı bastırıcı, yer yer caydırıcı bir rol oynaması, ama oyunu da domine etmemesi gerekiyor.
Bu yüzden düşünerek oynamak şart. Eğer karşı takımdaki bir jet kendi takımının çok üstüne gelmeye başladıysa ve jetlerinin kalkışına bile izin vermiyorsa, takımındaki en az 2 manganın birleşip karşı jeti indirmesi gerekir. Bu yüzden online tarafı güçlü bir oyun Battlefield serisi. Bireysel değil, takımsal oynamak gerekiyor. Objektiflerden birini tutan bir tank varsa ''Aman ya birisi patlatır zaten ben başka yere gideyim'' dememek gerekiyor. O tanka denk gelen herkes böyle söylese o tak gelir üssünün içine girer.
 
Tamam da, ben kalan 31 kişiye bunu nasıl anlatabilirim? Mesela adamlar (1-2 kişi) spawnımızın önündeki point'i ele geçiriyor. Ama bizim takım haritanın öteki ucunda spawnlanıyor. Çoğu "Şu uçak beni öldürüp duruyor, vurmaya çalışayım." diyebilecek kapasitede değil.

Onun dışında BF5'de tek bir tank gidip objektif ele geçiriyor, ben yine tek başıma savunmaya çalışıyorum. Ama nafile. Adama 3 bazuka atıyorum, çubuk bombası ve anti tank bombası atıyorum, yine ben ölüyorum.

İstediğinizi diyebilirsiniz. Araçların bu kadar güçlü olması saçma. Sonra FPS oynamaktan aciz, tank/uçak oynamak için spawnlanacağımız yeri seçtiğimiz deploy ekranında 5 dk. bekleyen çocukların K/D'leri 10+ oluyor.
 
Arayüzü tasarlayan kadın, arayüzden oldukça memnun olduğunu belirtti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…