Çözüldü Battlefield 3 Çalışmayı Durdurdu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OnurB

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
686
Yer
A, A
Ben Origin'den BF3 keyimle oyunu indirdim, orgiin hesabım var. Her şey güzel ancak oyuna bir ara girdim, oynadım, sonra oyun çalişmayı durdurdu. Ne yapmalıyım? Bu sorun benim için çok önemli.

Şu hatayı alıyorum:

Kod:
Battlefield 3 çalışmayı durdurdu.

Ayrıca bana ZyXEL için Battlefield 3 ün başlangıcı ile bitiş portunu verebilir misniz?
 
Çözüm
Tek tek mi açacağım buda demektir 11 Port galiba anlamadım

İstersen tamamını tek bir seferde de açabilirsin. Başlangıç portuna 1, bitiş portuna da 65536 yazarsın ama bu güvenlik zaafı oluşturur. Evet, 11 portu da tek tek açacaksın (11 işlem yapacaksın yani ama 11 porttan fazla açmış olacaksın.).
Öncelikle DEP ayarını eski haline getir. Sonrasında:

-DirectX Web Installer ile DirectX'i güncelle
-Ekran kartı sürücünü son sürümünüe güncelle
-Arka planda çalışan uygulamaları kapat
-PunkBuster'ı güncelle
-Origin'e girip oyuna sağ tıkla ve güncelleme var mı diye kontrol et

BF3 için başlangıç ve bitiş portu modeme özgü değildir. Portlar ne ise bütün modemlerde aynı port açılır.
 

Sorunu çözdüm ancak benim sorunumla aynı hatayı alanların sorunu aynı olmayacaktır. Ben yüzlerce yol arasından bana profesyonelce yardım eden biri sayesinde çözdüm. Çözümüm ise dil paketini yenilemekti. Port açacagım oyunda işe yarayacaktır ama ZyXEL kulllanmaktayım Burdaki konunuzda Black:OPsun bir Portu Vardı ancak Battlefield 3 Forum 'Larında baya rakam var buna yardımcı olursanız sevinirim..
 
Profesyonelde yardım etti derken ne kastetmek istediğinizi anlayamadım. Bu tür sorunlarda genelde çözümler bellidir. Eğer siz Windows'u İngilizce kurup onu daha sonra Türkçe yapmışsanız bunun normalde Battlefield 3 ile bir alakası yok. Bu yüzden bunu tahmin etmek zor.

Ama sanırım siz oyunun Rus sürümünü alıp sonra dilini değiştirdiniz. Biz zaten forumda bu sürümleri daha en baştan tavsiye etmiyoruz.

BF3 port konusunda ise açmanız gereken portlar şu şekilde:

TCP: 80, 443, 9988, 20000-20100, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

Bunun için öncelikle şu rehberimize bakabilirsiniz:

ZyXEL Modemlerde Port Açma | Technopat

Ayrıca bir de bu yazılım var:

Port Açma Programı – 2000 Modem ile Uyumlu ve Türkçe! | Technopat
 
Bunlarda modemim yok ve port açmam lazım. Rehberinizi okudum ama orda sadece başlangıç ile bitiş portu var. Oralara ne yazmalıyım BF3 için?
 
Örneğin yukarıdaki listede 443 nolu port var. Bu demek oluyor ki başlangıç ve bitiş portu 443 olacak. Tabi TCP ve UDP için ayrı ayrı port açman gerek. Bazı portlar için aralıklar mevcut. Bunlar için de bir fazlasını yazabilirsin başlangıç ve bitişe.

Mesela 14000-14016 denmiş. Bu durumda port tipi olarak UDP seçip ardından Başlangıca 13999, bitişe de 14017 yazabilirsin. Tabi portları hem modemden hem de Windows'tan açacaksın. Ayrıca güvenlik duvarı ve güvenlik yazılımı varsa da kapat.
 

Tek tek mi açacağım? Bu da demektir 11 port galiba anlamadım
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek tek mi açacağım buda demektir 11 Port galiba anlamadım

İstersen tamamını tek bir seferde de açabilirsin. Başlangıç portuna 1, bitiş portuna da 65536 yazarsın ama bu güvenlik zaafı oluşturur. Evet, 11 portu da tek tek açacaksın (11 işlem yapacaksın yani ama 11 porttan fazla açmış olacaksın.).
 
Çözüm

Port açmaya başlıyorum...

Teşekkürler
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…