Battlefield 4 Beta Performans Sorununa Çözümler

Makaleler
286
Yer
İstanbul
Dört çekirdekli bir işlemciniz olmasına rağmen Battlefield 4 Beta sürümünde %100 işlemci kullanımı görüyor, FPS sorunları yaşıyor ve oyun beklediğinizden yavaş çalışıyorsa:

İşlemciniz AMD FX serisi ise BIOS'a girin ve "Core Control" ayarını "One Core per CU" olarak değiştirin. F10 ile ayarları kaydedin.
İşlemciniz Intel ise "Hyperthreading"'i BIOS'tan devre dışı bırakın.

Her iki sistemde de mutlaka BIOS güncellemeniz tavsiye edilir.

Oyunun final sürümünde bu ayarlara gerek kalmayabilir.

Bu yapacağımız ayar tam olarak neyi değiştiriyor, genel performansa nasıl etkisi oluyor.

Hyperthreading'in genel performansa neredeyse hiç etkisi olmaz. HT çoğu program tarafından zaten desteklenmiyor ve bugüne kadar öyle büyük bir şey de sunmadı.

AMD ayarı konusunda bilgim yok ama onnu da büyük bir sorun oluşturacağını sanmam. Beta bitince BIOS ayarlarını Load Optimized Defaults yapsrsınız olur biter.

AMD ayarı, sanal çekirdekleri kapatıyor. Örneğin bendeki fx6100 modelinde (6 çekirdekli olarka geçiyor ) 3 sanal çekirdeği kapatıp, geriye kalan 3 fiziksel çekirdek ile devam edilmesini sağlıyor.

Bf4 betası, henüz 4'ten fazla çekirdekli işlemcilere göre optimize edilmediği için bu ayarı yapmak gerekiyor.

FX serisinde 6 ve 8 çekirdekli işlemciler için bu ayarı yapmak gerekse de 4 çekirdeklilerde bi sorun yaşandığına dair ve böyle bir ayar yapılması gerektiği ile ilgili bi bilgiye denk gelmedim henüz. Ancak onlar da sorun yaşar ve bu yöntemi uygularsa, 3 ve 4. çekirdekler kapanacaktır.
Kapanan çekirdekler daha sonra aynı yöntemle açılabilir

Konu için sağ ol Recep. Tam da ben, buradaki arkadaşlar yararlansın diye yazmayı düşünüyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…