Battlefield 4 MP Ani FPS Düşüşü

eren6789

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Hangi birini anlatayım?
Merhaba arkadaşlar. Deli gibi Battlefield 4 multiplayer oynuyoruz hatta daha doğrusu oynamaya çalışıyorum. İdare eder bi laptopta oynuyorum. Normalde 70-108 FPS arası alıyorum. Rahat bi oynanış sunuyor ancak bir süre sonra ani FPS düşüşü yaşıyorum. 10-20'lere kadar düşüyor ve bu da ekrana kasma olarak yansıyor. Win 8.1 kullanıyorum ve işlemci gücü 100%100 arkadaşlar. Cihaz 3-4 aylık zaten yeni. Virüs falan da yok makine de. Altında soğutucu fan da var. Yine de ani FPS düşüşü yaşıyorum. Dün oynarken hiçbir şekilde FPS düşmüyordu. Bugün düşüyor ya da 3 gün önce yine düşüyordu. Kafasına göre yaşıyor hayatı ben de anlamadım :) Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Tek değilsiniz buyrun: Battlefield 4 Multiplayer Fps Düşme Sorunu Yaşıyorum. | Technopat Sosyal

Bende aynı sorunu yaşıyorum fakat sizin gibi bazen olup bazen olmamazlık yapmıyor oyuna girince 5 10 dakika içinde yavaş yavaş başlıyor böyle 50'den 30lara geriliyor sonra 1 fpslere kadar düşmeye başlyor sonra çıldırıyor oyun :D

Bişi sorucam oyundan çıkınca yani Exit yapınca battlefield 4 çalışmayı durdurdu hatası alıyormusunuz oyunu kapatınca? bende böyle bir hata veriyor her nedense :)

Fps sorunları serverlerden kaynaklı olabilir.

Ah keşke serverlardan kaynaklı olsa...

@eren6789 Bu sorun sadece battlefiled 4'de mi yaşıyorsunuz? bf4 gibi sistemi yoran oynadığınız başka oyunlar varsa onlarda yaşıyormusunuz? yaşamıyorsanız aynı soruna sahibiz sizinle sanırım. Ben tek tek her oyunumu her gün oynarım zaten konumda saydım oyunlarımı, hiç bir sorun yokken sadece bf4'ün bu sorunu yaşatması komik...

Oyunda sorun var diye düşünüyorum ben, bugün Türkiye serverlarından birine girdim konuşuyoruz sorunu anlattım kimse bende böyle bir sorun var demedi bazılarının sistemleri benden bile kötü kimisi 25 30fps ile lowda oynuyormuş ama hiç 1fps'e yada 10fps'e düştüğünü söylememişler...

Daha önce Msi Ge70 model ve gtx850m ekran kartı ile oynadım sizdeki sıkıntıyı hiç yaşamadım.

Zaten bizde olayı anlamaya çalışıyoruz. Belki konuyu açan arkadaşın tüm oyunlarda bu sorunu vardır ama benim sadece BF4'de bu sorunum var.

Donanımsal bir sorun olsa sorarım size şu oyunların hiç birinde yapmıyorda neden BF4 anlatırmısınız biraz :)

Lol'ü ultrada yani çok yüksek grafiklerde anti alasing açık bir şekilde onuyorum takım savaşlarında aldığım fps 25 29lara kadar gerileyebiliyor yani bilgisayarı bu kadar zorlayan bir lol'de donma olmuyorsa fps drop olmuyorsa yani 1fpslere flan düşmüyorsa hatta 24 fpsyi bile görmemişsem kos kocama bf4 nasıl olur'da 1 fpslere düşer :D

Hocam size müjde :D sorunu çözdüm %99.99 ihtimal sizde'de çözülücektir konu açıyorum şimdi bu bölüme bakarsınız.

Sorunla ilgili konu hazırladım arkadaşlar isteyen yararlanabilir %99 düzelme ihtimali veriyorum. %1'lik şansınızıda şansızlığınıza artık :)

Battlefield 4 Multiplayer Donma, Takılma, Kasılma ve Fps düşme sorununa %99 ÇÖZÜM! | Technopat Sosyal

Tek değilsiniz buyrun: Battlefield 4 Multiplayer Fps Düşme Sorunu Yaşıyorum. | Technopat Sosyal

Bende aynı sorunu yaşıyorum fakat sizin gibi bazen olup bazen olmamazlık yapmıyor oyuna girince 5 10 dakika içinde yavaş yavaş başlıyor böyle 50'den 30lara geriliyor sonra 1 fpslere kadar düşmeye başlyor sonra çıldırıyor oyun :D

Bişi sorucam oyundan çıkınca yani Exit yapınca battlefield 4 çalışmayı durdurdu hatası alıyormusunuz oyunu kapatınca? bende böyle bir hata veriyor her nedense :)

Ah keşke serverlardan kaynaklı olsa...

@eren6789 Bu sorun sadece battlefiled 4'de mi yaşıyorsunuz? bf4 gibi sistemi yoran oynadığınız başka oyunlar varsa onlarda yaşıyormusunuz? yaşamıyorsanız aynı soruna sahibiz sizinle sanırım. Ben tek tek her oyunumu her gün oynarım zaten konumda saydım oyunlarımı, hiç bir sorun yokken sadece bf4'ün bu sorunu yaşatması komik...

Oyunda sorun var diye düşünüyorum ben, bugün Türkiye serverlarından birine girdim konuşuyoruz sorunu anlattım kimse bende böyle bir sorun var demedi bazılarının sistemleri benden bile kötü kimisi 25 30fps ile lowda oynuyormuş ama hiç 1fps'e yada 10fps'e düştüğünü söylememişler...
Hocam oynadığım diğer oyun Call of duty advanced warfare. Yani Battlefield 4 gibi zorlayıcı olarak örnek verdim ama onu oynarken hiç bir sorun sıkıntı yaşamıyorum oyundan çıkınca durduruldu hatası da almıyorum. Battlefield 4 de yine oyunu kapatınca durduruldu hatası almıyorum sadece ani fps düşüşleri yaşıyorum ve bi zaman sonra çok can sıkıyor! Ben oyunu low da oynardım zamanla yükselttim medium derken en yükseğin bi altında oynuyorum. En yükseğe aldığım zaman fps düşüşü değilde ufak tefek kasıntılar yapıyor. Fps yi olumlu etkileyebilmek için yüksek ayarlar da oynayabilirken düşük ayarlarda low da oynamak zorunda kalıyorum malesef...

Sorunun çok yüksek olasılıkla ısınmadan kaynaklanıyor.
Alttaki soğutucu fanlara güvenme. Belki 10'a yakın soğutucu fan kullanmıştım ama hiçbiri gerçek anlamda işe yaramıyordu. Fan temizliği yapınca oynanabilirlik artmıştı, sonra termal macun yenileyince ise sorun tamamen çözülmüştü bende.

Dolayısıyla oyun içi ekran kartı sıcaklığını ölçmeni öneririm. Bunun için MSI Afterburner yazılımını indir ve şu izletideki yönergeleri uygula.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru biçimde yaparsan, oyunu açtığında köşede sıcaklık değerini görebilmen gerek. Kasma anlarındaki sıcaklığa dikkat edip buraya yazarsan gerekli yorumları yapabiliriz.

H
Sorunun çok yüksek olasılıkla ısınmadan kaynaklanıyor.
Alttaki soğutucu fanlara güvenme. Belki 10'a yakın soğutucu fan kullanmıştım ama hiçbiri gerçek anlamda işe yaramıyordu. Fan temizliği yapınca oynanabilirlik artmıştı, sonra termal macun yenileyince ise sorun tamamen çözülmüştü bende.

Dolayısıyla oyun içi ekran kartı sıcaklığını ölçmeni öneririm. Bunun için MSI Afterburner yazılımını indir ve şu izletideki yönergeleri uygula.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru biçimde yaparsan, oyunu açtığında köşede sıcaklık değerini görebilmen gerek. Kasma anlarındaki sıcaklığa dikkat edip buraya yazarsan gerekli yorumları yapabiliriz.

Hocam iyi diyosun güzel diyorsun ama cihaz daha yaklaşık 4 aylık bir cihaz. Yani açıp termal macun falan desem bi kere garantisi var. Garantiye gönderip rica etsem termal macun değişimi diye makina zaten yeni. Ne gerek var? Yani benim bildiğim daha yeni cihaz da macun değişimi falan hiç gerek yok. Ha bende ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum açıkcası ama şöyle bi incelik var, bf4 oynarken fps ani düşüş yapıyor falan ama call of duty advanced warfare oynuyorum bir yandan onu oynarken fps durumuna bakıyorum en ufak bir sıkıntı yok. Ne sıcaklıkta ne fps düşüşünde herhangi bir sorun gözlemleye miyorum cod oynarken.

Dediğim yöntemle, fps düşmeleri yaşanırkenki sıcaklığı öğrenir ve iletebilirsen yorum yapabilirim ancak. Sorun ısınmadansa, bunu düzeltecek yöntemleri konuşuruz.

Bu arada, yaşadığın o durum her oyunda olmaz zaten. İyisi mi sen şu testi bir yap.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı