Battlefield 4'te gamepad düzgün çalışmıyor

Yer
Konya
Dostlar selam, Battlefield 4'ü gamepad ile oynamak istedim ama gamepad düzgün çalışmıyor. Hareket ederken, ateş ederken falan bir sorun yok ama mesela kapı açma tuşunda E gösteriyor, gamepad tuşunu değil. Veya ilk kısımda ateş etme tuşunda mouse gözüküyor, RT tuşu değil. Daha da sıkıntı olanı ilk çatışma kısmında silah çantası gibi bir yere girdiriyor ama gamepad orada çalışmadığı için klavyeden kapatmam falan gerekiyor. Bunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?

Origin'de oyunu onarmayi denediniz mi? Hangi gamepad ile oynuyorsunuz?

EA'in kendi uygulamasından indirmiştim oyunu. GameSir G4 Pro kullanıyorum gamepad olarak. X-input desteği olduğu için çoğu oyunda sıkıntı çıkarmıyordu. Xbox 360 olarak algılıyor bilgisayar. Gamepadden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Şu anada kadar sadece wwz de hiç çalışmadı onu da emülatörle falan çözmüştüm. Battlefield da denemedim emülatörü uğraşmak istemediğim için.

mesela kapı açma tuşunda E gösteriyor, gamepad tuşunu değil.

Öncelikle oyunda tam kol destegi olmadigini belirteyim. Her ne kadar var denilse de. Kapi acarken, ates ederken vesaire gamepad tuslari yerine klavye-fare tuslari cikiyor. Bunu degistiremiyoruz.

Silah kutusunu acip kapatamamak ya da düsmandan düsen silahi alamamak gibi sorunlar Steam'de kol ayarlarindan düzeltilebiliyormus. Yalniz cözümü paylasan teneke fazla detay vermedigi icin tam olarak nasil yapilacagini anlamadim.

Eger ben anlarim diyorsaniz buyurun.

Öncelikle oyunda tam kol destegi olmadigini belirteyim. Her ne kadar var denilse de. Kapi acarken, ates ederken vesaire gamepad tuslari yerine klavye-fare tuslari cikiyor. Bunu degistiremiyoruz.

Silah kutusunu acip kapatamamak ya da düsmandan düsen silahi alamamak gibi sorunlar Steam'de kol ayarlarindan düzeltilebiliyormus. Yalniz çözümü paylasan teneke fazla detay vermedigi icin tam olarak nasıl yapilacagini anlamadim.

Eger ben anlarim diyorsaniz buyurun.

Buraya bende baktım ve tam olarak bende anlayamadım. Daha sonra dediğiniz gibi ne kadar var denilsede tam kontrolcü desteğinin olmadığını gördüm. Hâl böyle olunca klavye fare ile bitirdim oyunu. Teşekkürler ilginiz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı