Battlefield 5 stuttering, düşük FPS sorunu

TheNobles0

Hectopat
Daha fazla  
Battlefield v oyununu dun satin aldim ve indirdim lakin oyunda stuttering sorunu oluyor ve dusuk FPS'lerde oynuyorum 40-60 arasi. V-Sync acik ayrica fast sync de acik.
Low Ultra fark etmeksizin hep ayni degerler.
Sistemim;
- ASUS Dual GTX 1060 6G
- I57500 3. 4GHz-3. 8GHz
- 16GB RAM
- Cooler Master T4
- ASUS VS278h 1MS 60Hz
- Gigabyte Z270p-D3
- Ucz 240GB SSD
- Seagate 1TB HDD
Sunu al bunu demeden yazilimsal olarak yardimci olursaniz sevinirim.
(Yazilimlarim tamamen guncel, kasa 6 ay once kontrol edildi sorunlu parcalar sifiri ile degistirildi. )

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'iniz 2x8 mi?

Öncelikle işlemciniz 4/4 olup Battlefield 5 için artık maalesef minimum yeterlilikleri bile karşılamamakta. Yani bu sorunu cidden yazılımsal olarak halletmek çok zor, hatta maalesef çok mümkün değil.

Deneyebileceğiniz şeyler öncelikle oyunun grafik ayarlarında pre rendered frames ya da Türkçe ise önceden hazırlanmış kareler tarzında bir ayar var, onu yükseltmek olacaktır.

Diğer bir deneyebileceğiniz şey, yine Nvidia denetim masasından 3D ayarlar kısmına girip oyunun .exe'sini tanıtıp, Önceden hazırlanabilecek kare sayısı, ya da Max pre rendered frames'i 4 yapmaktır.

Bu bir miktar merhem olabilir, fakat 4 karelik bir input lag da ekleyecektir.

Benzer şekilde threaded optimizationu'ı da kapatmayı deneyiniz. Bu ayar sanıldığının üzere oyunun çok çekirdek kullanmasını engelleyen/sağlayan bir ayar değildir. Daha çok, işlemcide boşluk olduğunda bazı GPU hesaplamalarını CPU'ya aktarmayı sağlayan bir teknolojidir. Bu tür işlemci darboğazı olan durumlarda bu ayarı kapatmak, işlemciyi bir miktar rahatlatacaktır.

Bu dediklerimi deneyiniz, eğer akıcılıkta ve performansta bir miktar artış görürseniz ne âlâ.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı