Battlefield 6 yüksek CPU kullanıyor

• Konuyu başlatan Mikro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 115

Mikro

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, Battlefield 6'da birçok kişinin başına gelen bir olay var, henüz tam çözüme ulaşmadı görebildiğim kadarıyla. Oyun ciddi şekilde yüksek CPU kullanıyor. İyi veya kötü işlemci diye fark etmiyor, yabancı forumlarda da birkaç çözüm sunmuşlar (user. CFG vb. çözümler) ama benim sorunum hala devam ediyor.

Bayağı ayar denedim, DLSS/DLAA falan her türlü ayarı açıp kapattım. CPU'yu %95'in üstünde kullanıyor ama GPU'yu neredeyse hiç kullanmıyor veya az kullanıyor. Çözüm için fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Önceki sistemim R5 3600+RTX 2060'Ti, böyle şeyler yaşamam normaldi ama 2 gün önce R5 5600+RTX 5060'a yükselttim sistemimi ama hala bu sorunlar devam ediyor.

Bir de farklı farklı ayarları denerken birkaç tane ekran görüntüsü almıştım, paylaşayım.

Dosya Ekleri

• 3.jpeg
    65,3 KB · Görüntüleme: 10
  • 2.jpeg
    82,5 KB · Görüntüleme: 10
  • 1.jpeg
    67,1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 ve 5060 ile 1080p'de işlemciyi yüksek kullanması normal. Dün ben de user.cfg olayı ile %100'den %70'lere çektim aynı işlemciyi. Fakat benim çözünürlüğüm 1440P olduğu için işlemciden ekran kartına yükü çekebiliyor sistem. Eğer grafikleri yükseltirsen CPU kullanımını bi nebze düşürebilirsin. Fakat bu sefer de fps değerin düşecektir.

Bu BF6'yı ben iyi çalıştıran sistem daha görmedim açıkçası. Arkadaşım i7 6700K + RX 580 ile 50-70 fps oynuyor ben de R5 5600 + RX9070 ile 50-70 fps oynuyorum. Düşük sistemlerde de yüksek sistemlerde de oyun aynı çalışıyor. Çok garip

Valla ben de hiç anlamadım oyundan kaynaklı bir sorun var. Grafikleri yüksek denediğim de de sıkıntı devam ediyor. Mesela şu attığım video yeni beta sonrası sanırım, aynı parçalarla oynuyoruz ama bizimki sıkıntılı adam videoda stabil ve rahat oynuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun ciddi işlemci gücü istiyor. 14900KF ile 1080p de 200-250 FPS alıyorum.
Evet işlemci istemesi normal ama sıkıntılı şeyler var. Mesela önerilen sistem gereksinimlerine göre sıkıntısız oynatması lazım, oyundan kaynaklı bariz bir sıkıntı var bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…