Yaklaşık 1 ay önce Origin Access Basic ile Battlefield V'i edindim ve ilk zamanlar pek bir sorun yoktu. Son 2 haftadır ilk başta oyunu oynarken kasma ve ani FPS düşüş sorunları yaşadım. Son zamanlarda ise oyunu çalıştırdığımda bekleme ekranı siyah bir şekilde kalıyor ve sağ üst köşede oyun simgesi dönüyor fakat başlangıç ekranı ya siyah kalıyor ya da 3 - 5 dk sonra oyun açılıyor. Aynı zamanda kasma problemi devam ediyor fakat nadiren akıcı bir şekilde de oynayabiliyorum oyunu.
Process Monitor ile şöyle bir LogFile dosyası aldım. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ve aklıma gelenler ise oyunun HDD'de kurulu olması ve sistemimde 8GB RAM olması. Sistem özellikleri ise şu şekilde;
GTA V, Fifa 20, PUBG vb. diğer oyunlarda kasma donma yaşamıyorum ve gayet akıcı bir şekilde oynuyorum. Umarım Battlefield V'i de bu şekilde oynayabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Oyununuzun ayarları ne durumda? DX12 Battlefield V'te problemli, açıksa kaynağı o olabilir. GPU Memory Restriction'un da kapalı olması daha stabil bir oyun deneyimi sunuyor.
Oyununuzun ayarları ne durumda? DX12 Battlefield V'te problemli, açıksa kaynağı o olabilir. GPU Memory Restriction'un da kapalı olması daha stabil bir oyun deneyimi sunuyor.