Battlefield V Beta Deneyimim

Emrah Şaşmaz

Hectopat
Daha fazla  
Beta’nın erişime açıldığı tarihten itibaren büyük bir hevesle oyuna abandım fakat sanki oynadığım oyun Battlefield serisine ait bir oyun değildi. En son çıkarmış oldukları Battlefield 1 oyununa göre kıyaslayacak olursak oyunun oyuncu kitlesi olarak az da olsa düşüşe geçeceğine inanıyorum. Vuruş hissiyatı olarak COD’daki gibi bam küt bir anlayışa geçilmiş, bu eskisi gibi haz veren bir yapı değil.

Assault sınıfı bu oyunda çok hype olacak en keyifli sınıf olarak gözüme ilişti. Normalde hep gözcü ve medic sınıfını ağırlıklı olarak oynardım. Takım oyununa biraz daha ağırlık verilmiş o sevindirici tarafı gerçekten manganın önemi bu oyunda biraz daha bariz olarak ortaya çıkmış taktiksel olarak güzel işler çıkabilir, o yönden keyif verdiğini söyleyebilirim. Anlattıklarımın yanı sıra en beğenmediğim ve anlam veremediğim özellik adam spotlama yerine görüş alanındaki bir meydanı işaretleme sistemi olmuş. Hareket halindeyken herkes Hurrağğ!! birbirine giriyor kendi mangamdaki adam üzerime şarjör boşalttıktan sonra mangasından olduğumu anladı. İyi oynayan ile kötü oynayabilen arasındaki denge bu durumda biraz bozulmuş onu net bir şekilde söyleyebilirim. Cephane sistemi üzerine birkaç tane olumsuz yorum okudum ama bana göre mantıklı ve biraz daha önem arz eden bir konu olmuş, ön planda tutulması olumsuz yorumlara nazaran benim hoşuma gitti.

Genel olarak bir toparlama yapmak gerekirse tüm Battlefield serisine sahip olduğumdan dolayı adet bozulmasın diye alma niyetindeyim fakat oyun tam hazır değil, geçen serilerdeki betalara nazaran çok bug ile karşılaştım. Eksikleri var toparlanacağını düşünüyorum keyifli hareketli bir oyun bizleri bekliyor. Sizin de görüşlerinizi almak isterim iyi kötü, katıldığınız katılmadığınız yanları vs. isteyen olursa beraber oynayabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen söylediklerinize katılıyorum. Birde beta diye sanırsam az silah koydular. Bakalım full sürümde hangi silahlar olacak merak ediyorum.

Yahu BF3-4' te sağlam jet sürüyordum ama BF V' de şu lanet uçaklar bir türlü dönmüyor. Hız göstergeleri nerede bunların ? Kokpitte bir kaç tane gördüm ama hareket etmiyorlardı.

FPS drop olmasa ben de incelerdim ama hunharca FPS drop giriyor. BF1'e göre sanki kaos ortamı biraz daha hafifletilmiş.

DX12'de mi oynadınız? Bilemiyorum ondan mı ama DX12'deyken bazen ben de drop girdiğini hissettim. DX11'e geçince baya akıcı oldu.

Şu anki haliyle karşılaştırırsak BF1 bundan kat kat daha iyi. Önceki 2 Kapalı Alfa ya da katılmıştım ve o süreçten sonra betaya ekledikleri tek şey yeni oyun modu ve Rotterdam haritası. Ve garip bir şekilde kapalı alpha dayken hiç bug cinsinden bir şey gördüğümü hatırlamıyorum ama beta da şu spawn bugu ve durduk yere serverdan atmaları beni kanser etti açıkcası.
Oyunu genel olarak baya zorlaştırmışlar BF1 i çok rahat oynarken bunda adam vurmak hangi sınıf olursa olsun bana baya zor geldi ve şu COD da ve PUBG de olan ''ne olduğunu anlayamadan bir anda ölüp gitmek'' olayı çok fazla var oyunda.
Dünden beri Beta madalyasını almak için uğraşıyorum, yapmam gereken tek şey kaldı o da Grand Operations da bir oyun kazanmak. Ama dünden beri her seferinde kanser olup çıkıyorum. Ne zaman oyuna girsem takımım ağır kaybediyor, kazanan takıma denk gelsem de oyun bitmeye yakın serverdan atıyor durduk yere ya da şu spawn bugu oluyor ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum. Oyundan çıktıktan sonra BF1 e giriyorum oh be diyorum.
(Bu anlatacaklarımı BF V oynadıktan hemen sonra BF1 e geçince siz de farkedeceksiniz)
BF V de garip bir yavaşlık, ağırlık var ama ona rağmen oynanış COD daki gibi fast combat şeklinde yani yukarıda yazdığım gibi çoğu zaman bir anda ölüp gidiyorsunuz. Ama BF1 e bakıyorum oyun çok daha seri, akıcı ama yukarıda bahsettiğim olay yok denecek kadar az.
Benim izlenimlerin böyleydi.

Eleştiriler gayet yerinde seninle aynı şeyleri düşümüyorum, düşmanı işaretlemeyi kaldırıp yerine ekledikleri şey son derece gereksiz eski hali daha güzeldi. Koş, öldür, koş şekli BF oyununa yakışmamış. Haritaları da pek sevmedim, umarım tam oyundakiler çok daha iyidir.

Bence beta için seçilen haritalar yanlış, daha büyük açık alanların olduğu uçak ve diğer kara araçlarını daha rahat kullanacağımız bir harita daha iyi olurdu. BF1 betasındaki Sina Çölü gibi.

Benim oyunda beğendiğim tek olumlu şey ustalaştığın silah veya araçta yükseltme yapabilmek güzel olmuş.

Oyun bence süper olmuş eskisi gibi armut piş ağzıma düş yok merminin kısıtlı olması iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…