Beta’nın erişime açıldığı tarihten itibaren büyük bir hevesle oyuna abandım fakat sanki oynadığım oyun Battlefield serisine ait bir oyun değildi. En son çıkarmış oldukları Battlefield 1 oyununa göre kıyaslayacak olursak oyunun oyuncu kitlesi olarak az da olsa düşüşe geçeceğine inanıyorum. Vuruş hissiyatı olarak COD’daki gibi bam küt bir anlayışa geçilmiş, bu eskisi gibi haz veren bir yapı değil.
Assault sınıfı bu oyunda çok hype olacak en keyifli sınıf olarak gözüme ilişti. Normalde hep gözcü ve medic sınıfını ağırlıklı olarak oynardım. Takım oyununa biraz daha ağırlık verilmiş o sevindirici tarafı gerçekten manganın önemi bu oyunda biraz daha bariz olarak ortaya çıkmış taktiksel olarak güzel işler çıkabilir, o yönden keyif verdiğini söyleyebilirim. Anlattıklarımın yanı sıra en beğenmediğim ve anlam veremediğim özellik adam spotlama yerine görüş alanındaki bir meydanı işaretleme sistemi olmuş. Hareket halindeyken herkes Hurrağğ!! birbirine giriyor kendi mangamdaki adam üzerime şarjör boşalttıktan sonra mangasından olduğumu anladı. İyi oynayan ile kötü oynayabilen arasındaki denge bu durumda biraz bozulmuş onu net bir şekilde söyleyebilirim. Cephane sistemi üzerine birkaç tane olumsuz yorum okudum ama bana göre mantıklı ve biraz daha önem arz eden bir konu olmuş, ön planda tutulması olumsuz yorumlara nazaran benim hoşuma gitti.
Genel olarak bir toparlama yapmak gerekirse tüm Battlefield serisine sahip olduğumdan dolayı adet bozulmasın diye alma niyetindeyim fakat oyun tam hazır değil, geçen serilerdeki betalara nazaran çok bug ile karşılaştım. Eksikleri var toparlanacağını düşünüyorum keyifli hareketli bir oyun bizleri bekliyor. Sizin de görüşlerinizi almak isterim iyi kötü, katıldığınız katılmadığınız yanları vs. isteyen olursa beraber oynayabiliriz.