Battlefront 2 bugün oynanır mı?

spideraral

Centipat
Daha fazla  
Star Wars: Battlefront 2 oyunu çıktığında yerden yere vuruldu ama bugün oynanacak kadar geliştirilme aldı ise oyunu alacağım.

Ben şahsen aktif olarak Battlefront 2 oynuyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim, oyunu indirimde değilse almanızı önermiyorum. Çünkü 280 TL'ye değecek bir oyun değil. Ben indirimde 42 TL'ye aldım, o şekilde oynuyorum.

Oyunun kendisine gelecek olursak, farklı oyun modları mevcut. Heroes vs Villains, Galactic Assault, Supremacy, Blast gibi modlar. Blast modunda sadece askerler mevcut, ana Star Wars karakterleri devre dışı. Galactic Assault ve Supremacy modlarında hem Star Wars karakterleri hem de askerler kullanılıyor. Heroes vs Villains ise adından da anlaşılabileceği gibi sadece Star Wars karakterleri ile oynamanıza izin veriyor.

Heroes vs Villains ve Blast modları Team Deathmatch mantığına sahip. Blast'te 100 kill, HvV'de ise 35 kill alan takım kazanıyor. Galactic Assault modu birden çok aşamalı çizgisel bir oyun modu. Bir taraf objektifleri yapmaya çalışıyor, diğer taraf ise bunları engelleyip takımı yenmeye çalışıyor. Supremacy ise en uzun soluklu mod olarak geçiyor, özellikle de Capital Supremacy'i sayacak olursak. Zaman zaman 1 saatlik oyunlar bile çıkabiliyor Capital Supremacy modunda.

Supremacy modunda Command Post'lar bulunuyor ve her iki takım da bunları ele geçirip kendi kontrolüne almaya çalışıyor. En çok Command Post'a sahip olan takım yüzde puanı kazanıyor. Yüzde 100'e ilk ulaşan takım kazanıyor. Capital Supremacy modunda ise yüzde 100'e ulaşan takım düşman gemisini basıyor ve gemiyi ele geçirip reaktörü patlatmaya çalışıyor. Eğer belirlenen zaman içinde patlatamazsa tekrar ilk aşamaya geri dönülüyor ve tekrar iki takım da yüzde 100 puan almaya çalışıyor. Eğer gemiyi basan takım reaktörü patlatırsa oyunu kazanıyor.

Kısaca en çok oynanan oyun modları bunlar.

Battlefront 2 ilk çıktığında en çok eleştirilen sorun neredeyse tüm karakterlerin kapalı gelmesi ve açmak için aşırı fazla zaman harcanmasının gerekmesiydi. Direkt açmak istiyorsanız para vermeniz gerekiyordu. Ayrıca loot box denen saçmalık da vardı.

Fakat bu 2 sorun da Nisan 2018'de çözüldü. Oyunun gelişim sisteminin tamamen yeniden yapılması ile bu sorunlar gitti. Ondan sonra da oyuna yeni karakterler ve bazı skinler eklendi. Fakat Nisan 2020'den sonra oyunun desteği kesildi. Ki bu bence en büyük sorunlardan bir tanesi. Çünkü Battlefront 2'ye alternatif bir Star Wars oyunu yok. Disney/Lucasfilm Games tarafından duyurulan birçok Star Wars oyunu mevcut fakat tamamı Singleplayer oyunlar. Hiç Battlefront kafasında bir Multiplayer oyun duyurulmuyor, ki bu bence olmamalıydı.

Peki oyun güzel mi? Oyun mükemmel olmasa da gayet vakit geçirmek için ideal. Bazen toxic oyuncular veya hileciler gelebiliyor fakat her zaman gelmiyor. Hileci konusunda Battlefield 1 ve V'e göre çok daha az hileci çıktığını söyleyebilirim. BF1 ve BF5'te her 5 maçtan ikisinde hileci çıkıyordu. Battlefront 2'de ise en fazla 10-15 maçta bir çıkıyor.

Karakterleri kullanması güzel fakat ışın kılıcı kullanımı bir Jedi: Fallen Order gibi değil elbette. Blaster karakterler epey iyi. Işın kılıcı karakterlerinde de eğer yetenekliyseniz iyi oynayabiliyorsunuz. Ben şahsen ışın kılıcı tarafında Blaster tarafı kadar iyi değilim. O yüzden genelde Blaster karakterler ile oynuyorum.

Dediğim gibi, oyun indirime girmeden alınmaz. 280 TL böyle bir oyun için çok fazla. Eğer EA Play ile oynayacaksanız veya benim gibi indirimde çok ucuza alacaksanız keyif alırsınız diye düşünüyorum.

Eğlendiriyor ama karakterler dengesiz biraz. Bazıları çok güçlü yok ediyor ortalığı. Yine de güzel oyun bence vakit geçirmek için ideal.

Reis ellerine sağlık tam istediğim şeyi yazmışsın sağ ol.

steam'de 70 tl'ye düşmüş. arada kafa dağıtmak için alınır mı arkadaşlar? serverlar aktif mi şuan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…