Selam arkadaşlar, bir hosting firmasından bayiilik almak istiyorum. 18 yaşının altındayım ve biliyorsunuz belge gerekiyor. Ben bayii olduğum için vergi levhası, yer sağlayıcısı belgesi vs. belgeler gerekiyor mudur?
Tam olarak kendi dedicated serverimi almazsam şirketleşmeyeceğim sadece gelir olarak hosting satışı yapacağım benim herhangi bir belge almama gerek yok yani çünkü şirket değilim yani.
Herhangi birisi acil yardımcı olabilirse sevinirim.
Normalde satış yaparak para kazanıyorsanız evet bunu vergilendirmek gerekir. Aksi düşünülemez Biri sizden hizmet alıyor ve karşılığında para veriyorsa bunun faturasını da ister.
Normalde satış yaparak para kazanıyorsanız evet bunu vergilendirmek gerekir. Aksi düşünülemez Biri sizden hizmet alıyor ve karşılığında para veriyorsa bunun faturasını da ister.
Normalde satış yaparak para kazanıyorsanız evet bunu vergilendirmek gerekir. Aksi düşünülemez biri sizden hizmet alıyor ve karşılığında para veriyorsa bunun faturasını da ister.
Peki ya şöyle bir şey yaparsam, patreon üzerinden bağış yoluyla ödeme alıyoruz gibisinden? Bağış karşılığı vermiş olurum ve vergiye de gerek kalmaz? Olabilir mi böyle bir şey?
Hayir, o son dedigin vergi kacirma olur. Eger herhangi bir hizmet satiyorsan KDV'sini odemek zorundasin. Web host/barindirma satislarinda YS (Yer Saglayici) belgesi bildigim kadariyla zorunlu degil fakat yine de bir sirket kurup sattigin hizmeti faturalandirman gerekiyor. 18 yasin altinda oldugun icin bunu yapman suan icin mumkun degil.
Hayir, o son dedigin vergi kacirma olur. Eger herhangi bir hizmet satiyorsan KDV'sini odemek zorundasin. Web host/barindirma satislarinda YS (Yer Saglayici) belgesi bildigim kadariyla zorunlu degil fakat yine de bir sirket kurup sattigin hizmeti faturalandirman gerekiyor. 18 yasin altinda oldugun icin bunu yapman suan icin mumkun degil.
Satış yapacaksan vergi levhası alman zorunlu; yaptığın her satışın vergisini vermelisin. Vergi levhan varsa yer sağlayıcı belgenin olmaması büyük bir problem değil; ama yer sağlayıcı belgesi almakta zaten çok kolay. BTK sitesinden bildirim yapman yeterli oluyor.