Bayramda 230 Liramı çalan çocuğa ne yapmalıyım?

Hocam ailesine söyle birde uyar ha ama dersen ki hevesimi alamam gerisini size bıraktım xd ama önerim bayram da çok da bir şey yapmamanız

Kötü olur ya.Belki de 2 ay küs olacak ailesiyle. Vicdan olmasa ben de yapardım öyle birşey ama acıyorum işte...
Hocam aslında konuşmayı deneseniz bunun kötü bir şey olduğunu anlatsanız dinlerler mi, çocukları tanımıyorum ama onlar daha 8-9 yaşında adı üstünde çocuk ne kadar kötü bir şey olduğunu bilmiyor olabilirler bir daha yapmamaları gerektiğini söylerseniz belki anlarlar.

Hocam bizim için bir tokat daha at içimiz rahatlasın.

619 çekin hocam onlara anca akılanır keretalar.

Kötü olur ya. Belki de 2 ay küs olacak ailesiyle. Vicdan olmasa ben de yapardım öyle bir şey ama acıyorum işte...

Sen niye vicdan yapıyorsun? Onlar çalarken vicdan yapmamışlar senin doğruyu yaparken vicdan yapmaman lazım.

Ayrıca hadi 1-2 ay diyelim küstüler ömür boyunca devam edecek bir terbiye dersi alırlar ailelerinden. Onların iyi bir insan olmasını istiyorsan söylemen gerekli.

Çocuk dediğin tokatla dayakla adam olmaz. Ayrıca terbiyeyi senden değil ailesinden öğrenmesi gerekli oturup konuşma çocuklarla boşuna.

Olayları büyütme almışsın paranı işte çocukları da daha fazla aileleri karşısında küçük düşürme aileleri arsız insanlar değilse onlar da karşınızda mahçup hissederler gerek yok bu kadar şeye.

Kuzenime yazdım WhatsApp'tan, bunlara da gelmişler 1-2 yıl önce. Kuzenim cebinden 50 TL düşürmüş onu almışlar ceplerine indirmişler. Sonradan fark etmiş bu kuzenim de. Çocuklara para gördünüz mü diye sorarken çocuğun cebinde 50 liranın ucu gözükmüş. Kuzenim bunun kötü bir şey oldugunu ve bir daha yaparlarsa ailelerine söyleyeceğini söylemiş. Şimdi bana yapıyorlar. Akıllanmamışlar. Bir de bizden daha çok gelirleri var. Bence hastalık olmuş çocuklarda.

İleride ailelerine yapmazlar umarım hocam diyecek bir şey bulamadım.

Kuzenin ailelerine söylemiş mi?

Söylemeyip senin yaptığın gibi hasıraltı etmeyi düşünmüşse bu olayın olmasına göz yummuş oluyor. Sende hasıraltı edersen ileride başkasına veya yine sana yaparlar.

Aileye söylenmiş ise ailede bir sıkıntı vardır. O aileyle veya çocuklarıyla görüşme mümkün olduğunca.

Cevap yazdım okursun.

Kuzenin ailelerine söylemiş mi?
Hayır.Bir daha yapmadılar ya da yakalayamadı kuzenim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…