Merhabalar.
Herkesin bir sebeple bu problemi çektiği ve benim de içerisinde bulunduğum, tespit etmekte bir hayli sorun yaşatan ve problemlerin problemi erkana görüntü gelmemesi olayıyla şimdi karşınızdayım.
Bundan yaklaşık 2 yıl önce imzamı referans göstermeksizin güzel bir sistem topladım. Gel zaman git zaman günün birinde akşam kapattığım bilgisayarı sabah açınca ben de sizler gibi bu kutlu problemi yaşıyordum ve evet bilgisayar çalışıyordu ancak görüntü gelmiyordu. Yapabileceklerim arasında öncelikle orada sessizce bulunan slotuna keletlenmiş RAM'ları üzülerek yuvalarından ayırdım ve bakımlarını yaptım. Tekrar deneyince sorun görünmüyordu. Daha sonra problemi tekrar yaşayınca ekran kartının da içerisinde olduğu anakartı ve RAM'lari servise gönderdim. Arızalı olarak tespit edilen bir adet RAM'in yenisini verip BIOS'ta sorun yaşandığı dile getirilen anakarta yeni bir BIOS atılmış ve bakımlarını yaptıklarını ve ekran kartında sorun tespit edilmediğini ifade etmişlerdi. Fakat o da neydi? Zaman zaman hâlâ klavye, mouse ve kulaklık gibi bileşenlerin ışıkları yanıyorken kasada ki tüm fanlar sorunsuz görünüyordu da ekran neden gelmiyordu? Reset atılınca gelmemesi gereken ekran sorun yokmuşçasına kilit ekranında beni karşılıyordu. Windows simgesi gözüktükten sonra düzgün şekilde başlatılamadı bile yazıyor ama yeniden başlatınca düzgün şekilde açılıyordu. Temiz format yaptıktan sonra dahi sorun yaşamaya devam ediyordum. Peki bu nasıl oluyordu?