Bazen gelen "Boot device missing" hatası

Makaleler
2
Merhaba,
3 ay evvel laptop'uma Hackintosh yüklemek istemiştim, olmamıştı, ancak çok uğraşmıştım, en az 50 kere denemişimdir. Sonrasında bilgisayara Windows 10 21H1 yüklemiştim. Bu arada aynı dönem içinde easyus disk Partition Manager ile disk boyutlarında oynama yapmıştım. Bu girişimlerimi takiben bilgisayarda zaman zaman haftada 1 falan mavi ekranı müteakiben resimde görülen Boot device missing hatasını alıyorum, Enter'a basınca hiçbir diski göremiyor. PC'yi resetleyince sorun olmuyor. Sizce problem tam olarak nedir?

Dosya Ekleri

• DSC_0295.JPG
    150,6 KB · Görüntüleme: 48
Boot options da, Windows Boot Manager olması lazım. Sonra diğer diskiniz ve boş olan Boot yerlerini disable yapın.
Ayrıca Fast Boot açma şansınız varsa açın ve sadece bir Boot seçeneğiniz olacak ve Windows Boot Manager'ı seçin.

Valla şu an böyle.

Dosya Ekleri

• DSC_0296.JPG
    113,5 KB · Görüntüleme: 45
F9 Basıp BİOS ayarlarınızı resetleyip, Bakarmısınız?
Yada Laptopunuzun, Sitesinden BİOS updatei varsa Updateleyin
Sonra tekrar deneyin

Sonra tekrar deneyin
Resetledim hala aynı bilgiler. Uptade yok.
Sonra tekrar deneyin
Bu arada bu olay ilk başta Windows açılırken Mavi Ekran hatasıyla başlıyor, mavi ekran gelmeden önce iki kez dıt dıt diye ses geliyor pcden.

EFI kısmında hasar olmuş gibi görünüyor. Mümkünse veri yedeği alıp, temiz kurulum esnasında diski tamamen biçimlendirip sıfırdan kurulum yapın, en temiz yolu bu.
Windows 10'u yüklerken tüm diskleri silip format atmamıştım, onla mı bir ilgisi var yani?

Windows 10'u yüklerken tüm diskleri silip format atmamıştım, onla mı bir ilgisi var yani?
Kaç adet fiziksel diskiniz var? HDD ve SSD olarak ayrı ise SSD'yi yedeklerinizi almak koşulu ile komple formatlayabilirsiniz. SSHD olarak görünmüş ekran görüntüsünde, Seagate SSHD mi kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…