Bazı Kelimelerin Cümle Başındaki Yazılışı

sylvanaswind

Hectopat
Daha fazla  
Yaşadığım bir ikilem var. Bilindiği üzere cümlelere büyük harfle başlamak gerekiyor, peki ya aşağıdaki örneklerde hangi şekilde yazmamız gerekiyor?

İ7 işlemci ama 1. nesil, yani çok da matah değil.
i7 işlemci ama 1. nesil, yani çok da matah değil.

MATX anakart önermiyorum.
mATX anakart önermiyorum.

İGPU denilen bir teknoloji kullanılıyor.
iGPU denilen bir teknoloji kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci yazdıklarınız geçerli. İlk harfi küçük olan kısaltmalar ya da isimler aynı şekilde yazılır.

Genellikle bu tarz durumlarda o kelimeler 2. sıraya atılmaya çalışılır. ''İşlemci i7 ama 1. nesil, yani çok da matah değil.'' gibi ya da ''Anakart olarak mATX önermiyorum.'' gibi.

İkinci sıraya atmaya gerek yok. i7, mATX, iGPU şeklinde başlayabilir. Büyük yazılmaz.

Cümlenin devrik olması değil konumuz. iGPU'yu kimin kullanıp kullanmamasının buradaki bağı nedir anlamadım.
Cümlenin başında kullanılabilir, ilk harfler küçük olacak zaten. Cümle başında olmaz diye bir kaide yok.

"iGPU kullanıyorum." da bir cümledir.

Cümleleri gelişigüzel yaptım ama pek beceremediğimin farkındayım. Gerekli cevabı aldım çok teşekkürler.

İlk cümle devrik olmuş evet, o an aklıma gelmedi ama mesela şöyle bir cümlede sıkıntı yaşıyordum. "i5 7100 önermem" gibisinden cümlelerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…