Merhaba arkadaşlar PUBG CS:GO Valorant oynadigimda ya da Blender proqramini kullandigim da 10-15dk kullanıyorum sonra crash verip atiyor. Kendim cozmeye çalıştım windosa temiz kurulum yaptim suruculeri yeniden yukledim Malwarebytes noton gibi antivirus programı denedim bir ise yaramadi. Bu sorunun ne olabileceği hakkinda bir fikri olan var mı? Ek olarak Windows 11 Pro 64 Bit kullanıyorum.
ve
bu çözümleri denedim ve Asus anakartımda bios ayarlarında ilk olarak ''ASUS MULTİ CORE ENHANCEMENT'' ayarını (DİSABLED-ENFORCE ALL LİMİTS) olarak seçtim. ARDINDAN Internal cpu power management içerisinde yer alan ''CPU CORE /CACHE CURRENT LİMİT MAX'' değerini otomatik değer yerine 400A sabitledim.
.
Ayrı etten ''LONG DURATİON PACKAGE POWER LİMİT'' 253 WATT ve ''CURRENT SHORT DURATİON PACKAGE POWER LİMİT'' 253 WATT.
Ayarladım.
.
Son olarak
BİOS 'TA YER ALAN EXTREAM TWEAKER da yer alan (bazı kişilerde bu görünmeye bilir bu sayfada en üstte yazması gerekiyor Aİ Overclock Tuner ın üstünde çıkması lazım) çıkmıyorsa bile üstte yaptığımız ayarlamalar işlerini çözücektir.
.
INTEL DEFAULT seçeneğini seçerek ,evet diyoruz son olarak benim F10 basıp save and exit diyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
BU SORUN ANAKARTLARIN OPTİMİZE OLMAMASINDAN KAYNAKLANAN WATT PROBLEMİNDEN KAYNAKLANIYORMUŞ.
.
.
VE OYUNLARA VE RENDERLARA sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz.