Çözüldü Bazı PSU kabloları kullanılmasa olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ramazan Ö

Hectopat
Merhaba. Daha önce hiç montaj yapmadığım için bu konularda pek bilgim yok. Bunu söyleyerek başlayayım

PSU'da benim işime yaramayacak fazladan kablolar var gibi geldi bana.

Buradaki kablolardan 2 tanesi sanırım molex veya SATA güç kablosu kablosu. Fotoğrafını çekmedim ama PCI-E de var. Araştırırken alıntıladığım mesajlara denk geldim.

@Bora Dere hocam, burada 2 tane "3." yazmışsınız. Karıştırılabileceği için düzeltebilir misiniz?

Ekstra güç girişi gerektiren anakartlar ve ekran kartları için konulmuş ekstra kablolar. Biraz dağınıklık yaratması dışında hiçbir sorun olmaz.

Anladığım kadarıyla molex kablosu boşta kalabilir. Nasıl kullanabileceğimi henüz bilmiyorum ama bir tanesi işimi görüyor gibi, diğerini bir yere saklarım artık. Anladığım kadarıyla PCI-E kablosu ekran kartı ve fazla güç tüketen anakartlar için lazım. Benim ekran kartım yok, APU sistem kullanacağım. Bu PCI-E ve duruma göre molex veya SATA güç kablolarını kullanmayıp PSU ile HDD kizaklarının arasında boşluk var, oraya saklasam olur mu? Yoksa bir yerlere takmam mı lazım?
Anakart:
  • B450M S2H
PSU:

Son düzenleme:
Çözüm
8 pin ve 24 pin ATX güç kablolarını anakartınıza takacaksınız. Ekran kartınız yoksa PCIe kablosu boşta durabilir. Aynı şekilde Molex ile de işiniz olmadığı için o da boşta durabilir. SATA kablolarından birini hard diskiniz için kullanabilirsiniz. Gerisine ihtiyacınız yok.

Kullanmanız gerekenleri işaretledim.

Rica ederim. Aklınıza takılan başka bir şey olursa sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…