Çözüldü BC501 SSD Değerleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

noping

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 700 MB/s yazma almam lazım normalde ama alamıyor. M ilgili bilgileri paylaşıyorum, arkadaşlar. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• sk hynixhw info.png
    sk hynixhw info.png
    106,4 KB · Görüntüleme: 41
  • sk hynix.png
    sk hynix.png
    63,1 KB · Görüntüleme: 50
  • as-ssd-bench HFM512GDJTNG-831 26.03.2021 11-31-15.png
    as-ssd-bench HFM512GDJTNG-831 26.03.2021 11-31-15.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 44
  • hynix teknobiyotik - Kopya.png
    hynix teknobiyotik - Kopya.png
    23 KB · Görüntüleme: 78
Çözüm
CrystalDiskMark ile test eder misiniz? AS Benchmark yanlış değer veriyordur belki. O da olmazsa ATTO ile test edin.
473 Gb lık 129 GB ı boş. TRIM e nasıl baka bilirim?

fsutil behavior query DisableDeleteNotify bu komutla baktım

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    ssd.jpg
    34,8 KB · Görüntüleme: 22
473 Gb lık 129 GB ı boş. TRIM e nasıl baka bilirim?
CMD açıp; 'fsutil behavior query DisableDeleteNotify' yazın. 0 yazıyorsa TRIM açıktır. 1 yazıyorsa TRIM kapalıdır.

Kapalıysa açmak için; 'fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0' yazın. Açılır.

İlk defa görüyorum elinizdeki modeli. Firmware güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Benim anlamadığım 8 GT/s =1GB/s değil yani maksimum 1GB/s alabilmem lazım fakat SSD i sıralı yazmada 860MB/s destekliyor ama aldığım 200MB/s enteresan anlam veremedim.

Birde 1. resimde driver controller kısmıdna PCIe 0x 8GT/s buradaki 0 ne anlama geliyor onu anlayamadım

Test sonuçları ekte bir de hocam. Belli bir GB kopyaladıktan sonra hızı düşüyormuş, bu değeri nasıl tespit edebilirim?

Dosya Ekleri

• atto.jpg
    atto.jpg
    96,1 KB · Görüntüleme: 28
  • crstal diskmark.jpg
    crstal diskmark.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 27
Test sonuçları ekte bir de hocam. Belli bir GB kopyaladıktan sonra hızı düşüyormuş Bu değeri nasıl tespit edebilirim.

Hızlar düzelmiş.👍 Dediğiniz olay önbelleğin dolması sanırım. Bu model hakkında pek bir bilgi bulamadım, ilk defa gördüm zaten. Tam bir bilgi veremeyeceğim o yüzden.

Hızlar düzeldiğine göre konuyu çözüldü yapabilirsiniz. Başka sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı