Bayadır bilgisayarda kitlenme sorunu yasıyorum. Önceden bu kadar sık değildi fakat artık sıklaştı. Her şeyi baştan anlatayım ve ek olarak minidump dosyalarını da atacağım ( Bu dosyalar Win 7 kurduktan sonraki hata dosyaları, hiçbir driver ve program kurulu değil iken alınan hatalardı, ona göre değerlendirilmeli sanırım). 1 ay önce anakart arızalandı ve bilgisayarda hiç açılmama sorunu oluştu. Bilgisayarcıya götürdüm anakartta bir parcada problem olusmus dediler, parca uzun sürede gelmez diye 2. el bir anakartla degistirmeyi talep ettim. Geldiginde orjinal 8.1 kurup tum guncellemeleri yaptim. İlk 1-2 gün sorun olmadi ama 4 GB'lik yeni RAM'i gormuyordu. Ben de BIOS guncelledim sonra gormeye basladi. 1-2 gun sonra kucuk bi kitlenme yasandi. Yukledigim oyun ile ilgili olabilir diye dusunmustum, oyunu sildim hatta ondan sonra format attim ama hala çözülmedi. Daha sonra olay gunluklerine bakinca ethernet driveri ile ilgili bir sıkıntı gordum (chipset driverinin icinde ethernet driveri). Tekrar 8.1 format atip sadece ekran karti driverini kurup guncellestirmeleri yaptim ama sorun hala devam ediyor. Dun degil evvelsi gun mesela hic donma yapmamisti ama dun 5 kere bugun de bi 10 kere donmustur. HD Tune ile HDD error test yaptim sorun yok gozukuyor. CPU ve GPU sicakligi ( Bu biraz aklimi karistiriyor, daha onceki anakartta CPU boşta 35 civarı yukte ise 50 civari iken su an bosta 25 civari yukte ise 30-35 civari. GPU eskiden yukte 60 civari iken su an 30 civari) normal. RAM'lerden birini yeni aldim digeri sorunsuzdu, hiç sorun cikarmadi bana. Yeni aldigim RAM, her anakartimda illa BIOS guncellemesi (bu arada BIOS da guncel) istedi ve tek basina iki anakartta da calismiyordu, 2GB'lik ile birlikte PC taniyim 6 GB goruyordu malesef ama 4 GB'lik yeniyi cikarip sadece 2 GB'lik uyum sorunu olmayani kullaninca da ayni sıkıntı var. PSU 300W (islemci 125W, GPU 45W) fakat eski anakartta GPU'yu OC yapiyordum. (Eski anakartim 125 W islemciyi desteklemiyordu fakat yine de sorunsuz kullandim) Yine de boyle sıkıntım olmadi. Ekran kartini cikarip onboarda taktim ama sonuc yine ayni. Belki isletim sistemi uyumsuzdur diye bugun Win 7 pro yukledim fakat yine ayni yine ayni... Kac gundur cildiracagim mavi ekran goremeden kitleniyor lutfen yardim
Minidump:
mini.rar
Güncel