Bcdedit kodu nedir?

Arkadaşlar, hpet ile alakalı testler yapıyorum bilgisayarımda.
Bcdedit /set useplatformtick bunu yes yapınca 0.5 ms yapıyor no yapınca 0.5004 yapıyor fakat alttaki kod hiçbir şey değiştirmiyor.
Bcdedit /set disabledynamictick yes ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım.
Bcdedit /deletevalue useplatformclock bu kod direk girilen değeri siliyor kapalı yapıyor yani hpeti kapatıyor. Benim izlenimlerim bunlar. Ne işe yaradıklarını anlatırsanız sevinirim.
Bu kodların sondan 2 tanesi Windows 7'de yoklar ve Windows 7'de yaptığım timer resulation testinde 0.5 alıyor direkt. Şimdi ben Windows 8.1'de 0.5 almam için bcdedit /set disabledynamictick yes yapmam gerekiyor, no yapınca 0.5004 oluyor aradaki tek fark. 04 mü yoksa başka değişikliklerde oluyor mu?
Windows 10'da da test yaptım, 10 MHz'de kilitli; ondan onu direkt es geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, hpet ile alakalı testler yapıyorum bilgisayarımda.
Bcdedit /set useplatformtick bunu yes yapınca 0.5 ms yapıyor no yapınca 0.5004 yapıyor fakat alttaki kod hiçbir şey değiştirmiyor.
Bcdedit /set disabledynamictick yes ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım.
Bcdedit /deletevalue useplatformclock bu kod direk girilen değeri siliyor kapalı yapıyor yani hpeti kapatıyor. Benim izlenimlerim bunlar. Ne işe yaradıklarını anlatırsanız sevinirim.
Bu kodların sondan 2 tanesi Windows 7'de yoklar ve Windows 7'de yaptığım timer resulation testinde 0.5 alıyor direkt. Şimdi ben Windows 8.1'de 0.5 almam için bcdedit /set disabledynamictick yes yapmam gerekiyor, no yapınca 0.5004 oluyor aradaki tek fark. 04 mü yoksa başka değişikliklerde oluyor mu?
Windows 10'da da test yaptım, 10 MHz'de kilitli; ondan onu direkt es geçtim.

Aynı sorundan muzdaribim kimse cevap vermedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı