BDO mu? ESO mu?

berksahin

Decapat
Daha fazla  
Bir süredir MMORPG açlığım var ve kafamda da bir çok soru var onları sizlerle paylaşıp fikir danışmak istiyorum.

Black Desert Online almak istiyorum indirimler de 9 lira oluyor ama incelemelerini okuduğuma ve soruşturduğuma göre 9 liralık paketle ilerleyen zamanlar da çok sıkıntı çıkabiliyor deniliyor, nedir ne değildir?

Ayrıca Elder Scrolls Online almak istiyorum bu konuda bana yardım edebilirseniz çok mutlu edersiniz.

Bazı arkadaşlar söyleyecek şimdi WoW oyna diye ama onun aylık ödemesi beni biraz aşar, oyun parası ile diğer aya geçebilme olayı da var biliyorum fakat ben casual bir oyuncu olduğum için kasamam.Bu konuda tavsiyeleriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylemlerin için sağol. Peki bana fikir verebilir misin bu konuda?

Bende MMORPG seven bir insanım ama piyasada uygun bir oyun bulamadım. 4-5 ay kadar WoW oynadım fakat dediğiniz gibi fazla masraflı o yüzden devam etmedim. Şu an oynamaya değecek bir MMORPG var mı inanın bilmiyorum.
İşte bende bu durumdan muzdaribim

Black Desert alıp ciddi şekilde oynayacaksan ucuz olan paketin envanteri çok kısıtlı. Bütün günün boş olmadığı sürece zor kasılıyorsun, çok çok fazla zaman alıyor. Bu yüzden bırakmıştım.

BDO uzunca bir süre oynadım. Bana göre oyun şu anda kendi türünde oynanabilecek en iyi oyunlardan biri. Grind yapıp para kasmanın yanında yaşam zanaatkarlığı da yaparak para kasabiliyorsunuz. Oyunda sevdiğim olaylardan biri budur ama bazen oyun seni zanaatkarlık yapmaya zorluyor. Hatta zanaatkarlık yapacaksan, yani işçilerinin çalışmasını istiyorsan 7/24 pc açık kalmalı. İşte bu noktada oyunu bıraktım. Mining makinesi gibi 7/24 pc açık bırakmak çok saçma. Aynı zamanda oyunda, oyun içi para satımını engellemek için yaptıklarını düşündüğüm ticaret sistemi paran fazla fazla da olsa şans işi olduğu için paranla rezil olabiliyorsun. Oyun League of Legends misali oynadığın sınıf karakterinin özelliklerini ve mekaniklerini kavraman gerekiyor. Oyunun savaş mekanikleri türüne göre biraz farklı ama gerçekten iyi. Uzun lafın kısası; sen istiyor no life, alacan BDO.
Not: +100 kişi klan savaşlarında performans düşüşü yaşamamak işten bile değil.

Verdiğin fikirler için çok sağol peki oynamışlığın olduğu için bir kaç sorum olucak maruz görürsen sevinirim

Hangi paketi alıp başlamam lazım oyuna?şahsen 9 lira olduğunu gördüm indirimler de ve bu da benim bir süre mmo açlığımı kesebilir diye düşündüm ve bir süre sonra ekstra bir para harcayarak yoluna devam etmek zorunlu hale mi geliyor?
Ekstra para ödemek pek mutlu etmeyebilir beni hele ki sık sık olmaya başlarsa o yüzden düşünücem. Sağol yorumun için

Ne demek hocam, seve seve cevaplarım. Ben en üst paketi almıştım. Öncelikli amacım üst paket ile oyuna daha erken erişmek idi. MMORPG oynayacaksanız bu oyunların %80 oranında para yatırmak gerekiyor. Benim oynadığım zamanda etkinlikle paketlerin bir ilgisi yoktu. O yüzden ona cevap veremem ama pet almak zorunda kalacaksınız. Bunun için inci satın almanız lazım ama biriktirdiğiniz para ile de alabiliyorsunuz. Ticaret biraz şans işi ne kadar zamanda alırsınız ya da alabilir misiniz bilemem. Direkt para verip almayı düşünürseniz, en üst paket ile oyuna başlamak daha karlı oluyor. Şahsi fikrim bu tip oyunlarda top seviyelerde dolaşmak istiyorsanız para yatırmanın zorunlu olduğudur. Bu kısaca sizin seçiminiz. Ha diyorsanız ben takılacağım sadece en alt paketi alın geçin.
[Black Desert] İnci Yükleme - PEARLABYSS
Buradan paket içeriklerine bakabilirsiniz.
[Black Desert] İnci Yükleme - PEARLABYSS
İnci dükkanı. İnci çekmeden üst paketleri almanın ne kadar kar-zarar ettiğini hesaplarsınız.

İki oyunuda oynamış ve halen devam eden biri olarak rahatlıkla ESO diyebilirim. BDO zevklidir, vakit öldürürsünüz ama yaptığınız grind (tekrar tekrar aynı slotu dönme) bir yerden sonra bayacaktır. Aynı slotu binlerce kez kesmek ne zevk verir tartışılır. Fiyat konusunda BDO'da birkaç kıyafet, flüt ve pet için paket almanız şart. ESO'da ise oyun ve paketleri ciddi pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…