Be Quiet! Kasa fanı önerisi

Taha Özdemiir

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
299
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci - Organizatör - Koordinatör
Arkadaşlar hepinize selamlar, cumanız mübarek olsun. Aerocool Airhawk Duo kasamı malzeme kalitesini beğenmediğim için aldığım fiyatın 50 TL altına sattım ve Cooler Master TD 500 mesh model kasanın siparişini verdim. Bu kasayı önde ve üstte 360mm radyatör ve üst tarafa 3 adet 120mm fan takılabildiği için aldım. Kasam şu an geldi fakat egzoz ve üst havalandırmada fanlar yok. Buraya takmak için SF360R düşünüyordum ama bana görüntüden öte ses, dayanıklılık ve airflow yani sağladığı hava akışı önemli fanların. Bana Türkiye'den alabileceğim Be Quiet! Fan önerisi yapmanızı ya da ondan iyi olabilecek bir fan önerisinde bulunmanızı rica ediyorum. Teşekkürler yardımlarınız için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de Be Quiet! kasa fanları bulmak biraz zor şu dönemde.
 
Corsair kasamda kullandığım LL 120 fanları tavsiye ederim. Oldukça yüksek hava akışına sahip ayrıca sağladığı çift döngülü RGB aydınlatmasıda gerçekten çok güzel.
 
SILENT WINGS 3 120mm PWM (Sese benim gibi çok takıntılıysan ve bütçeni zormalayacaksa kasayı kesinlikle bununla donat)
PURE WINGS 2 120 mm PWM
Akasa Viper 12cm S-Flow (Pure Wings 2 yerine bu da olur)
Be quiet kullandım 2013 senesinde zaten ismi gibi hep sessizdi. Havalandırma performansı ve havayı çekiş gücünden memnunmusun? Ve bu fanı sadece tahliye olarak mı kullanmamı tavsiye edersin yoksa içeriye hava çekmesi içinde kullanılabilir mi? Sormamın sebebi redditte herkes bunu tahliye fan olarak öneriyorda. (Silent Wings 3 için)
Hem ARGB hem performans odaklı Fractal Design Prisma ARGB AL-12 PWM üçlü set öneririm. Aynı fanı tek almak istersen tanesi yaklaşık 200 ₺'ye gelir.

Teşekkür ederim önerin için, bu markayı duymuştum ama hiç araştırmadım. Fanın verdiği değerleri görünce iyi olduğunu anladım. Tek bir sorum var dostum, kullanılan fan motorları Be Quiet ve noctua kadar kalitelimi ya da Corsair kadar?
Corsair kasamda kullandığım LL 120 fanları tavsiye ederim. Oldukça yüksek hava akışına sahip ayrıca sağladığı çift döngülü RGB aydınlatmasıda gerçekten çok güzel.
LL120 bana fiyatını hak etmiyor gibi geliyor. Sebebi ise düşük hava akışı sağlaması. Bir arkadaşım aldı 3'lü setini. Ondan önce HD120 kullanıyordu, LL120 methedilince satıp bu seriye geçti. Beklediği hava akışı ve soğutmayı göremedi. Bende göremedim tabii kişiden kişiye değişecektir. Fakat Corsairinde hakkını yiyemem bu fanlarda çok iyi mühendislik kullanmış, gerek fan motorları, gerek o rgb'nin ışıltısı, gerek sessizlik ve yazılım desteği. Her şeyi kusursuz ama düşük cfm beni bitiriyor. Önerin için teşekkür ederim dostum
 
Son düzenleme:
Düşük hava akışı mı? Bu fiyata ve çift döngülü RGB aydınlatmasına göre şuan tanesi 160 TL. Buda almış olduğum fanların teknik özellikleri.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…