Be Quiet! Markasını Nasıl Bilirsiniz?

jumbum

Hectopat
Yer
Akhisar
Daha fazla  
Merhaba,

Be Quiet! marka ürünleri kullananların tecrübeleri veya ilgili markanın ürünlerini araştıranların bilgilerine ihtiyacımız var. Satın alma aşamasında ürün bazlı adet ve hangi kategoriye daha fazla ağırlık verileceğini belirlemek adına bilgi paylaşımına açığız.

Kategoriler;
Kasa - be quiet!
İşlemci Sıvı Soğutma - be quiet!
İşlemci Hava Soğutma - be quiet!
Kasa Fanı - be quiet!

Zaman ayırıp değerlendiren üyelere şimdiden teşekkür ederiz.

Fanları fena değil ama olmazsa olmaz değil.

Kasamda şuanda 4 adet Pure Wings 2 120mm fan var. 3 giriş fanı 1 egzoz fanı olmak üzere. Çok memnunum. Sessiz ve hava akışı gayet iyi. İşlemcim ve ekran kartım gayet serin çalışıyor. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Zaten genel olarak da kaliteli bir marka. Türkiye'de pek yok ancak kasaları geldiği zaman bir adet kasa alacağım kendime bütçem olduğunda.

Kalite ama yüksek fiyat.

Marka iyidir fakat emsali çok yani. Örnek veriyorum X ürünü şundan süper diyemezsin çünkü mudailleride çok iyi. Fiyat diğer markalara göre uygunsa alınır.

Hava soğutma seçenekleri olarak be quiet!'ın adı zaten uzun süredir globalde biliniyor. Geniş bir skala halinde ürün sunduğu için eskiden TR piyasasında da nispeten alınabilir bir yanı vardı ama son yıllarda ürünlerini de çok göremediğimiz ve fiyatları da aşırı yükseldiği için dönem dönem farklı markalara yöneldik. Şimdi Dark Rock serisini örnek verecek olursam yüksek bir fiyattan ülkemizde listelenecekse DeepCool ve ID-Cooling'in F/P noktasında daha çok tercih edilebilir ürünleri olacaktır. Keza Shadow ya da Pure serisinde de benzer bir durum yaşanırsa yine belirttiğim markalar özelinde aynı durum geçerli olacaktır.

Haliyle be quiet! ile ilgili TR'de satışı yapılacaksa rekabetçi olunması esastır. Ben hava soğutmalarını baz aldım ama AIO, kasa, fan konularında da öncesinde belirttiğim markalara yönelim kaçınılmazdır. Nitekim birkaç sene öncesine kadar Arctic ürünleri TR piyasasında F/P seviyesinde dururken zamanla konumu değişti ve forumda da kullanıcılar için bu dengeyi gözeterek ürünler önermeye başladık. Rekabeti ve ürün bolluğunu severim ama fiyat çok önemli bir noktadır. Yoksa NZXT'nin de TR'de AIO ürünleri var ama bazı fiyatlandırmalarına gülüp geçiyoruz.

Sıvı soğutma dışındakileri alabilirsiniz.

Arctic ürünlerinde bir çalışma yaparak fiyatları pazarda az da olsa aşağıya doğru çekiyoruz, benzer durumu be quiet! ile de yapabileceğimizi umuyoruz.
Puse Base Series Kasa, Dark Rock Series Cpu Fan ve Pure Loop Series Sıvı Sıvı Soğutucu ürünleri öncelik verilen grup.

Ben de epeydir ürünlerinden haberdarım bu markanın, ancak bu kadar rakibi varken ülkemizde f/p ürünü olmaları imkansız. Kule tipi soğutucularından kullandım; sessiz fan tasarımıyla ön plana çıkmaya çalışmışlar. Öte yandan soğutma performansları da fena değil. Kasa tasarımlarını da beğeniyorum, hatta Pure Base 500FX modelini almayı düşünüyorum bir süredir. Lakin dövizin yükselmesi, kdv matrahı, kâr payı vs. derken fiyatlar malum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…