Bedava çizimleri basıp satmak yasak mı?

PSayk

Hectopat
İnternette bedavaya çok fazla 3D çizim. Stl dosyaları var bu dosyaları 3D yazıcı ile basıp ikinci el sitelerinde (iş büyürse Online satış sitelerinde) satmamın bir sakıncası var mı? Başıma iş alır mıyım? Etik mi? Bilgilendirirseniz sevinirim uğurlu günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bedavaya çok fazla 3D çizim. Stl dosyaları var bu dosyaları 3D yazıcı ile basıp ikinci el sitelerinde (iş büyürse Online satış sitelerinde) satmamın bir sakıncası var mı? Başıma iş alır mıyım? Etik mi? Bilgilendirirseniz sevinirim uğurlu günler.
Hocam o tasarımı tasarlayan kişi belirliyor diye biliyorum.

Bir sorun olmaz çevremde yapan bir kaç kişi var. Sorun olmuyor.
Hocam hayır, Cults 3D sitesinde tasarım bedava da olsa paralı da olsa altta lisans kısmı var, o kısımdaki lisansa bağlı. Mesela kendi lisansı varsa Cults 3D nin izin vermiyor satışa. Alta örnek bıraktım bir tane mesela, alttaki lisans kısmında tıklayıp bakabilirsiniz linkte.

Hayır sorun olmaz. Etiklik ile ilgiside yok çünkü insanlar bunu açık şekilde insanlar kullansın diye paylaşıyor. Sıkıntı yaşamazsın.

Thingiverse tavsiye ederim.

Ücretsiz olanlar için yaptım bu yorumu.

Hayır sorun olmaz. Etiklik ile ilgiside yok çünkü insanlar bunu açık şekilde insanlar kullansın diye paylaşıyor. Sıkıntı yaşamazsın.

Thingiverse tavsiye ederim.

Ücretsiz olanlar için yaptım bu yorumu.
Hocam üstteki mesajımı okumanızı tavsiye ederim. Tasarlayan kişiye bağlı.

Hocam evet ama bazı sitelerde bu durum oluyor, dikkat etmesi lazım.
Ücretli, ücretsiz tasarımı alıp tasarım dosyasını dağıtma lisansı o dediklerin. Basıp satma ile ilgili bir lisans yada telif yok. Kendin için bastığın şeyi satmak başka bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı