Öncelikle Technopat Sosyal'e biraz ara verdim, madem geri döndüm, o zaman bir makale yazarım
.
Öncelikle iki seçeneğimiz var biri internet siteleri, diğeri ise kendi bilgisayarınız üzerinden sunucu kurma.
Ben PC üzerinden sunucu kurmayı anlatacağım.
Öncelikle sunucuyu hangi amaçla kuracağınızı seçmelisiniz.
1- Spigot/Bukkit (eklentiler için)
2- Paper/Bukkit (eklentiler için)
3- Vanilla.
4- Fabric (mod için)
5- Magma (Eklenti/Mod için)
(Benim bildiğim sunucu yazılımları).
Adım adım spigot 1.17 sunucusu kuralım:
1- Java'yı indirip kuralım. (1.17 için Java 16'yı indirin) (Java hata veriyorsa konunun en altına gidin)
2- Buradan spigot 1.17 yazılımını indirelim. (create a server butonu reklam, oraya tıklamayın.)
3- Bir klasörün içine indirdiğimiz spigot yazılımını atalım ve yeni bir ".txt" dosyası açalım.
Ve içine bu kodu yapıştıralım. Spigot yazılımının ismini sadece "spigot. Jar" kalacak şekilde ayarlayalım.
(Xmx yazısının yanındaki sayı RAM miktarını belirler ve 4 GB yerine 4096m yazın.)
4- Bu ".txt" dosyasını farklı kaydet yapıp ".bat" şeklinde kaydedelim. (fotoğrafa dikkat.)
5- Bir sunucu simgesi seçelim (gerekli değil) ve Paint'ten pikselleri 64'e 64 yapalım ve ismini
("En boy oranını koru" yazısının yanında ki tiki kaldırın)
6- Hazırladığımız ".bat" dosyasını çalıştıralım.
Ve hata yedik... Bu hatanın önüne geçmek için "eula.txt" dosyasını açmamız gerekiyor.
7- Bir port açın veya "ngrok" kullanarak port işlemine gerek duymayın (reklam değil). "ngrok" kullanmak için hesap ve uygulama gerekiyor.
Uygulamayı indirdikten sonra (hesap açma da dahil) "2. connect your account" yazan bölümün altında size bir "token" veriyor, siz ngrok yazısından itibaren alacaksınız.
8- "ngrok" hesabınızı bağladıktan sonra şu komutları girin:
Ve artık port ve sunucu IP'miz hazır (forwarding yazısının karşısı ve tcp:// sonrasındaki yazı sunucu IP'si)
İyi oyunlar...
Ekstra: "server properties" dosyasından "tnt patlaması" gibi seçenekleri ayarlayabilirsiniz.
Java hata veriyorsa yapılacak olan işlemler (ki bende de hata verdiği için buraya koyuyorum.):
Öncelikle iki seçeneğimiz var biri internet siteleri, diğeri ise kendi bilgisayarınız üzerinden sunucu kurma.
Ben PC üzerinden sunucu kurmayı anlatacağım.
Öncelikle sunucuyu hangi amaçla kuracağınızı seçmelisiniz.
1- Spigot/Bukkit (eklentiler için)
2- Paper/Bukkit (eklentiler için)
3- Vanilla.
4- Fabric (mod için)
5- Magma (Eklenti/Mod için)
(Benim bildiğim sunucu yazılımları).
Adım adım spigot 1.17 sunucusu kuralım:
1- Java'yı indirip kuralım. (1.17 için Java 16'yı indirin) (Java hata veriyorsa konunun en altına gidin)
2- Buradan spigot 1.17 yazılımını indirelim. (create a server butonu reklam, oraya tıklamayın.)
3- Bir klasörün içine indirdiğimiz spigot yazılımını atalım ve yeni bir ".txt" dosyası açalım.
Ve içine bu kodu yapıştıralım. Spigot yazılımının ismini sadece "spigot. Jar" kalacak şekilde ayarlayalım.
java -Xmx4096M -Xms4096M -jar spigot.jar nogui.
PAUSE
(Xmx yazısının yanındaki sayı RAM miktarını belirler ve 4 GB yerine 4096m yazın.)
4- Bu ".txt" dosyasını farklı kaydet yapıp ".bat" şeklinde kaydedelim. (fotoğrafa dikkat.)
5- Bir sunucu simgesi seçelim (gerekli değil) ve Paint'ten pikselleri 64'e 64 yapalım ve ismini
server-icon.png
yapalım. Ve spigot yazılımının olduğu dosyaya atalım.("En boy oranını koru" yazısının yanında ki tiki kaldırın)
6- Hazırladığımız ".bat" dosyasını çalıştıralım.
Ve hata yedik... Bu hatanın önüne geçmek için "eula.txt" dosyasını açmamız gerekiyor.
eula=false
olan yeri eula=true
yapalım.7- Bir port açın veya "ngrok" kullanarak port işlemine gerek duymayın (reklam değil). "ngrok" kullanmak için hesap ve uygulama gerekiyor.
Uygulamayı indirdikten sonra (hesap açma da dahil) "2. connect your account" yazan bölümün altında size bir "token" veriyor, siz ngrok yazısından itibaren alacaksınız.
8- "ngrok" hesabınızı bağladıktan sonra şu komutları girin:
cd
ngrok tcp -region eu 25565
Ve artık port ve sunucu IP'miz hazır (forwarding yazısının karşısı ve tcp:// sonrasındaki yazı sunucu IP'si)
İyi oyunlar...
Ekstra: "server properties" dosyasından "tnt patlaması" gibi seçenekleri ayarlayabilirsiniz.
Java hata veriyorsa yapılacak olan işlemler (ki bende de hata verdiği için buraya koyuyorum.):
- Java 16'yı silip (ya da silmeyip) tekrar kurulum yapın.
- Sunucu dosyanızın orijinal olduğuna dikkat edin.
- Eğer hala devam ediyorsa Buradan Visual C++ 2017'yi indirip kurun.
- Hala sorun yaşıyorsanız lütfen konu açın.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: