Bedava sayılabilecek Windows 10 keylerinin sırrı nedir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar bazı sitelerde, N11 gibi,Durmaplay gibi, hatta geçende sosyalde satışı yapılan keyler gibi, bedava sayılabilecek keyler nasıl olur? N11'den aldık arkadaşa, etkinleşti, sorun yok ama zaten kmspico da etkinleştiriyor. Bunlar da bu işin crackini ticarete mi dökmüşlerdir acaba? Nasıl olur yani, kendi mağazasında 1000 TL olan bazı sitelerde 500 TL olan ürün nasıl bu fiyata satılır? Ha arkadaşların açıklamalarını biliyorum, şirkete fazla geldi satıyoruz falan ama bir ürün 1000 TL ise, toplu alımda yarı yarıya düşer en fazla hadi 200 TL olsun. Nedir bu işin sırrı?
@Recep Baltaş bilir. Bizi bir aydınlatırsa seviniriz. Kendisi de şirket sahibi, bu kadar ucuza alınabiliyor mu? Yoksa o keyler de crack mi?

Yani diyoruz ki, Windows 10 güvenilirdir. En güncelini kullanalım ama Windows 10 kendi kendini koruyamıyorken cracki yapılabiliyorken, bu camiada güveli diye bir olay var mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pahalı olanlar ömürlük tarzı keyler. Ucuz olanlar ( ki en iyisi onları almak ) tek kullanımlık keyler. Yani 1 kere kullanıyorsunuz ve tekrar format atarsanız o key artık bitmiş oluyor. Yeni bir key almanız gerekiyor. Bu keyler nereden geliyor diyorsanız da, insanlar Microsoft'dan toplu key alıp böyle bir satış işlemi gerçekleştiriyor. Umarım anlatabilimişimdir. Yani yine aldığınız tek kullanımlık key %100 orijinal bir Windows keyidir.

Format atarsanız değil, anakartını değiştirirseniz gidecektir.

Evet DurmaPlay'de satılanda aynen senin dediğin gibi, formattan sonra kullanılmaz ibaresi var. Ama N11'de daha ucuz olanlarda, açıklamasında her formattan sonra kullanılabilir ibaresi var.

Format atarsanız değil , anakartını değiştirirseniz gidecektir.

N11'de öyle ama DurmaPlay'de satılan daha pahalı olmasına rağmen, formattan sonra kullanılamaz diyor. Fotoyu paylaştım.

Microsoft hesabına kaydederseniz format sonraları kullanabilirsiniz.

Microsoft hesabına kaydederseniz format sonraları kullanabilirsiniz.

Hepsi için geçerli mi bu? En ucuzlarda olsa dahi? Dediğim gibi sahtecilik var mı acaba? Keyi girince etkinleştiriyor ama zaten KMSPico tarzı ürünler de sahte key üretip etkinleştirmiyor mu? Ama Crackli sitemlerde güncellemeden sonra key iptal oluyor, uyarı verip duruyor. Bu keylerde de öyle olur mu?

Sanırım kendi cevabımı buldum. Mizrosoft diyor ki, barkodsuz, dandik dundik satılan keylerin de sahte olma ihtimali yüksek. Yani 590 TL'den çok aşağı satılan ürünlerin korsandan farkı yok diyor. Eeee peki korsandan ne farkı kalıyor. Yani mantıken düşündüğün zaman, 600 TL olan ürün, bu kadar düşük fiyata satılamaz mümkünatı yok diye aklıma düşüyor. Yok öyle değil diyen bir aydınlatsın bizi, napalım, 590 TL'ye key mi alalım. Yoksa mecburen korsan kullanmak istemeyenler Windows 7 gibi ucuzlamış, işletim sitemleri mi alsın? Ama ona da hayır diyoruz, en günceli olsun diyoruz ama 590 TL!

Edit: Win 7 kutulu olanlar da Win 10'u aratmıyormuş.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Konuda bazı kişiler cevap vermeye çalışmış ama, bilgi eksikliği var. Şöyle ki; Microsoft, OEM anahtarlara korsan demiyor öncelikle. Sadece OEM key ile etkinleştirilmiş lisanslara teknik destek sağlamıyor. Yani OEM key ile etkinleştirilmiş bir bilgisayar, Microsoft'un çıkarmış olduğu tüm güncellemelerden ve içeriklerden tam bir şekilde yararlanabilir. Ancak bir sorun yaşadığında, Microsoft'tan teknik destek alamaz.

İşin esprisi bu. Gelelim bu anahtarın kullanımına. Bu anahtar tek seferlik değil. Formattan sonra da gitmiyor. Bilgisayarda etkinleştirildikten sonra, bilgisayarın anakartı değişmediği sürece sonsuza dek orijinal lisans kullanabilirsiniz. Sitelerin açıklama kısmında yazan, formattan sonra gider vb. yazılarına takılmayın. Yanlış bilgi içeriyor. Birçok kişi dahil, ben de OEM kullanıyorum. Defalarca format atmama rağmen hala ilk girdiğim anahtarı kullanabiliyorum.

Yani OEM key, tamamen yasaldır. İllegal değildir.

Burada bilinmesi gereken, etkinleştirildikten sonra farklı bir bilgisayarda bir daha kullanılamaması ve lisansın anakarta gömülmesidir.

Ama yukarıda paylaştığım, Microsoft'un kendi sitesindeki açıklamaya ne diyeceğiz. Mantıken hata yok mu? İstediği kadar destek vermesin 600 TL olan ürün bazı yerlerde 35 bazı yerlerde 20 TL.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…