Bedava yapılan oyundan vergi ödenir mi?

DylanStilinski

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar küçük çaplı bir oyun yapmak istiyorum bedava olacak ve çok fazla kişinin oynayacağını düşünmüyorum, bedava olmasına rağmen vergi öder miyim? Muhasabe falan uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ilk olarak zaten ücretsiz oladugu ve gelirin olmadigi icin herhangi bir şey odemesin. 2. olarak zaten kucuk bir ekipseniz 2K fiyat vererek Steam'e cikartmayacaginizi varsayiyorum. Itch. IO da zaten senin ekstra bir vergi odemene gerek kalmiyor diye biliyorum.

İndirme başına aşırı düşük bir miktar para alındığını varsayalım?
İndirme başına küçük bir ücret aldığında bedava yapmış olmuyorsun, gelirin oluyor ve gelir vergisi ödemen gerekiyor. Küçük ücret dediğin link yönlendirme vb. ise gene ödemen lazım ama nasıl işliyor bilemiyorum.

İndirme başına aşırı düşük bir miktar para alındığını varsayalım?
Bir miktar olunca bedava olmuş olmuyor. 1 Lira bile gelir elde etsen vergisini vermekle yükümlüsün. Tabi süreklilik arz etmesi lazım. Öyle 3-5 kere çekersen birşey olmaz. Ama atıyorum Steam üzerinden yayınladın oyunu. Her satın almada senin banka hesabına Steam üzerinden ödeme yapılacak. Steam üzerinden belirli aralıklar sürekli hesabına para geçişi olursa. Senin bu şirketle iş yapıp para kazandığına kanaat getiriyorlar ve vergi vermeni istiyorlar. Tabi bu durumda istersen ayda 100 Lira kazan Muhasebe masrafı, vergiler, bağkur falan hepsinin ödemesini yapman gerek ki bunlar 100 Liranın kat kat üstünde çıkar. Ha bu arada hesabın gelir takibine düşerse vergi vermen gerektiğine dair bilgilendirme yapılmıyor büyük ihtimal. Ortalama 5 yıl sonra vergi dairesinden haber gelir, seni çağırırlar. 5 yıllık vergi cezasını faizli bir şekilde verip gönderirler. Yani kısacası kazanacağın paranın meblağ olarak hiç bir önemi yok ister ayda 1 Lira olsun ister 1000 TL vergiyi vermek zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…