Bedelli askerlik ve özel sektördeki iş için ne yapılmalı?

IMaster Chief

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben özel sektörde turizmde bir otelde yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Temmuz gibi 5. yılım dolacak. Haziran 14'te tecilim bitiyor. Askerliği bedelli yapmak istiyorum ve tazminat alıp çıkmak istiyorum. Bu süreçte ne yapmam gerekiyor hiçbir bilgim yok, yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor adım adım? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Askerlik gerekçesi ile çıkışını istiyorsun ama tazminatı askere gitmeden 1 2 gün önce veya askere gittiğin tarihten 1 hafta sonra gibi bir aralıkta yatırıyorlar marketlerde sistem böyle. Bedelli parasını yatırman gerekiyor askerlik belgesini iş yerine vermen lazım tazminatını alman için.

İlk önce tecili bozup bedelli parasını mı yaptırmam gerek, sonra mı çıkışı istemem lazım yani?

Başvurunu tamamlayıp askerliğinin nerede yapacağına dair bildirge aldığında yönetimi bu belgeyi ibraz edersen yasalar gereği tazminatını vermek zorundalar.

İlk önce tecili bozup bedelli parasını mı yaptırmam gerek, sonra mı çıkışı istemem lazım yani?

Tecili bozdurdun bedelliye başvurdun parayı yatırdın askerlik kağıdını aldın ve iş yerine verdin çıkışını yapıp tazminatını ödeyecekler. Sıkıntı şu ki askere gitmene 1 2 gün yada gittikten sonra yatıyor tazminatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…