Bedelli askerlik yapılır mı?

gods of 999

Hectopat
Makaleler
2
20 yaşındayım üniversite okumuyorum 1.5 yıl tecilim var halen. Bir yanım bu ay içerisinde tecili bozup kasım celbinde askere git diyor bir yanımda 6 ay zaman geçmez ver parasını git diyor ne yapacağımı şaşırdım çevremde geçen ay bedelli gidip bu hafta gelen bir abimiz çok da iyi şeyler söylemedi askerlik için ne bileyim ortamdır, çevrenin pisliğidir, komutanların sert tavırlarıdır, koşullarıdır 2 hafta önce de öz abim 6 aylık görevini tamamlayıp geldi Hakkari'den o da aynı şekil aklı olan gelmez gibi söylemlerde bulundu ne yapacağımı şaşırdım şu an. 2 yıldır birktirmiş olduğum param var 200 bin liraya yakın 35 bin lira aylik gelirim mevcut ne yapabilirim tecrübeli abilerim akıl verirse cok sevinirim iyi geceler.

Kanka yaşıtız bende gitmedim daha ama askerlik artık komutanların ego tatmin ettiği 6 ay köle gibi görüldüğün bir yer olmaya başladı eskisi gibi şerefli bir görevden çıktı artık eğer durumun varsa bedelli git kafan rahat olsun.

Tecrübeli değilim fakat hem bu işlere merağı olan, hem de çevremde fazlasıyla görmüş biri olarak fikrimi söyleyeceğim.

Anladığım kadarıyla zengin değilsin, cebindeki birikmiş parayı da gidip bedelliye verme.

Evet askeriye ortamı iyi denemez fakat bu bölgeden bögleye değişir. Gece siz uyurken nöbet tutan nöbetçi astsubaydan tutun da sabah içtimada karşınıza gelen teğmen'e kadar herkes farklı olabilir. X şehrinde komutanlar çok iyi olabilirken Y şehrinde agresif olabilirler.

O 200 bini harcadığında belki o 1 ay içinde askerlik çok hoşuna gidecek, çevren, komutanların iyi olacak ve keşke bedelli değil de 6 ay yapsaydım diyebilirsin.

Eğer bir an önce olsun bitsin diyorsan ver parayı bedelli yap dön. Çünkü ben de sistemin farkındayım ki, askerlik şan şereften çıkmış, komutanların evde hanımdan göremediği ilgiyi size kızarak aldığı egoyla tatmin etmeye çalıştığı bir yere dönmüş durumda.

Yani karar size kalmış. Kafam rahat olsun diyorsan yap dön. Yok "benim param kısıtlı, harcamak istemiyorum" gibi düşüncen varsa 6 ay yap.

Ben bedelli yatırdım hocam. 6 ayda o kadar para kazanıyor musun diye sorarsan zorlasam belki hatta hayır. 6 ay çok uzun. Seneye gidiyorum. Parayı yatırdıktan sonraki sene gidiyorsun aklında bulunsun.

Ben bedelli yatırdım hocam. 6 ayda o kadar para kazanıyor musun diye sorarsan zorlasam belki hatta hayır. 6 ay çok uzun. Seneye gidiyorum. Parayı yatırdıktan sonraki sene gidiyorsun aklında bulunsun.

En büyük asker bizim asker.

Bu gün askerlik konusunda kafamı çorba etti yeni gelen abimiz ne yapacağımı şaşırdım biraz daha düşüneceğim.

Gitsen pek bir şey kazanmayacaksın, küfredip 6 ay katlanman gerekecektir, yakın bir dostumun kuzeni gitti ve psikolojisi bozulmuş. Gerçekten askere gittiğinde profesyonel bir şekilde asker olmayı öğrenmiyorsun, bir birliğin ihtiyaçlarını gideren bir varlık olarak orada zaman öldürüyorsun, ülkeye hizmetin bu kadar, gerçekten bu kadar. Düşmana karşı mı savaştın? Zor durumdan çıkmayı mı öğrendin? Koca bir HAYIR.

Günümüzde askere gitmiş olan insanlara ve çoğunluğa bir bak, bir olay olduğunda bile daha profesyonel yaklaşamıyorlar çünkü kimse öğretemedi ve öğretmedi. Gitmesen tecilin bittikten sonra her gün asker kaçağı olduğun için para cezası yazılacak. Gitmemeyi tercih ettiğin her zaman diliminde bedelli için istenilen para artmaya devam edecek. 3800$'a tekabül eden miktar 7800-8000$ civarına çıkmıştı, birilerini asla doyuramıyoruz. En iyisi askerliğini yapıp kurtulmak, yurtdışına çıkmayı düşünüyorsan ve bu miktarı daha rahat ödeyeceğini düşünüyorsan tecilini uzattır. 200.000 TL ile iş bile kurabilirsin, askerliğe ödeyeceğin paran senin geleceğin, sahip olduğun zamanda senin geleceğin. En mantıklı ne geliyorsa onu yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…